LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kungahuset skakade av straffet – Marius Borg dömd av rätten

03 sep, 2024
Marius Borg får besöksförbud mot ex-flickvännen efter anklagelser om misshandel och vandalisering. Ett besked som skakar norska kungahuset.
– Detta ansågs nödvändigt, säger kvinnans målsägande, enligt Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det har gått nästan en månad sedan det blev känt att Marius Borg Høiby, 27, hade gripits för misshandel, som enligt experter är den största katastrofen som någonsin har inträffat ett kungahus – och nu har ett besöksförbud utfärdats, rapporterar Aftonbladet.

Marius är misstänkt för att för att ha misshandlat sin flickvän och vandaliserat hennes lägenhet. Han har erkänt anklagelserna och har berättar hur han länge har kämpat med ett drogmissbruk, som han också har fått behandling för.

– Jag kommer nu att återuppta den här behandlingen och ta den på största allvar, sa Marius i samband med erkännandet.

Marius Borg får besöksförbud mot ex-flickvännen

Efter händelsen ska ytterligare två ex-flickvänner kommit fram med att även dem har blivit utsatta för våld, och enligt kvinnans målsägande är besöksförbudet en nödvändighet:

– Detta ansågs nödvändigt, men jag har inga övriga kommentarer, säger Mette Yvonne Larsen, enligt Aftonbladet.

Marius är son till den norska kronprinsessan Mette-Marit och hennes ex Morten Borg. Marius brukar räknas till den norska kungafamiljen, men han har ingen kunglig titel.

FOTO: TT

Annons