LÄS MER:NYTT! Spel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kungahuset skakas av tragiska dödsfallet – klämdes ihjäl i sin säng

24 okt, 2024
Brittiska kungafamiljen vinkar.
Tragedin är stor för Kung Charles av Storbritannien.
Tidigare i år hittades hans nära vän död av hemtjänsten, och nu visar obduktionsrapporten att han klämdes till döds i sin egna säng.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Kung Charles av Storbritannien, 75, kröntes till kung den 6 maj förra året och hans hustru Camilla, 77, till drottning, efter drottning Elizabeths bortgång.

I februari kom nyheten att kung Charles drabbats av cancer. Under året har en genomgått behandling, men nu har han valt att ta en paus i den.

Det har varit en tuff tid för kung Charles då hans nära vän i år också hittades död i sitt hem – och nu visar det sig att han tragiskt klämdes till döds i sin egen säng.

Tragiska dödsfallet för kung Charles

Det är kung Charles vän Ian Farquhar som hittades död i sitt hem, 78 år gammal, den 6 mars i år. Hemtjänsten hittade honom fastklämd mellan väggen och sin säng vid hans nattduksbord, med benen hängandes i luften. Det här rapporterar Daily Mail.

Annons

– Det är oklart hur han hamnade i den positionen, men det verkar som han medvetet försökte ta sig ur sängen men som då oavsiktligt ledde till hans död, säger rättsläkaren när obduktionsrapporten presenterades, skriver Aftonbladet.

Ian var en pensionerad armékapten och älskade hästar och jakt. Enligt Daily Mail var han nära vän till kung Charles och åt regelbundna middagar hos honom och drottning Camilla på kungens lantegendom Highgrove.

Han tjänstgjorde även som stallmästare åt drottning Elisabeth och följde med henne på flera offentliga tillställningar.

– Själv sa han att han var drottningmoderns livvakt, säger hans dotter Victoria enligt Daily Mail.

Kungens vän kämpade med hälsan

De sista åren av Ians liv kämpade han med sin hälsa. Han hade problem med balansen, var tvungen att använda en käpp och kunde inte ta sig upp själv när han hade ramlat.

Obduktionsrapporten visade att han var mycket påverkad av alkohol när han dog, och en tom flaska gin, två tomma vinflaskor och en halvtom flaska whisky hittades i hans hem. Dödsorsaken fastställdes till kvävning, syrebrist till hjärnan och alkoholförgiftning.

När obduktionsrapporten presenterades var Ians dotter Victoria på plats.

– Ju längre tiden gick så förstod vi att han hade ett problem. Han kunde dricka en liter gin och några vinflaskor per dag, säger hon enligt Aftonbladet.

FOTO: TT

Annons