LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Kungliga jakten slutar i katastrof – polis tillkallad

01 okt, 2024
Kungen ute i skogen på jakt
En av kungens största hobbys är att vara ute i naturen och jaga – gärna i hans egna jaktmarker på Öland.
Nu har en av hovets anställda råkat illa ut på den annars så skyddade marken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Det har hänt mycket för den svenska kungafamiljen på sistone. Prinsessan Madeleine, 42, och Chris O'Neill, 50, har lämnat USA och flyttat tillbaka till Sverige. Drottning Silvia har firat 80 år och kronprinsessan Victoria, 47, har enligt tradition haft Victoria-dagen på Öland.

Hovanställd i hotfull situation – polis tillkallad

Under måndagen uppdagades ytterligare en stor händelse på Öland för hovet – om än inte lika positiv. En anställd på de kungliga hovstaterna ska nämligen ha blivit hotad på kungens jaktmark på Öland. Det är P4 Kalmar som först rapporterar om incidenten.

– Polis kallades till platsen efter att en äldre man ska ha hotat en person som enligt uppgifter från polisen är anställd på de kungliga hovstaterna, säger de i nyhetsinslaget.

Annons

Enligt radiokanalen ska hotet ha skett muntligt, och mannen ska inte ha ingått i jaktlaget som var ute. Nu pågår en utredningen för att reda ut vad som orsakat situationen.

Kungens jaktmark – oron inför säsongen

Svensk damtidning har sökt hovet angående ärendet, vilka inte ville kommentera utredningen. Kung Carl Gustaf som ofta jagar i området lär ha informerats om polisärendet, men var inte med när den hotfulla situationen uppstod. Faktum är att han ofta jagar ensam.

– Jag har möjlighet att jaga ensam vid Ottenby på Öland. Att pyrscha ensam när man har all tid på sig att göra ett bra jobb med att hitta rätt djur så att säga – det är fantastiskt, har kungen tidigare berättat för tidningen.

Förhoppningsvis känner kungen sig trygg ändå att ge sig ut, nu börjar nämligen hans favoritsäsong.

– Jag jagar ett antal helger per år och skulle gärna jaga mer om det fanns tid. Säsongen är ju lång med allt från fågel till småvilt och älg. Alla ser fram emot våren men jag tycker kanske bäst om höstarna, de är fantastiska med alla färger, dofter och fukten i marken, säger han i samma intervju.

FOTO: TT

Annons