LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Madeleine vägrar gå på kungliga bröllopet – nu bekräftar hovet

30 aug, 2024
Till vänster: Prinsessan Madeleine tittar åt höger med handen om på sidan av halsen. Till höger kronprinsessan Victoria med sin prins Daniel, där norska prinsessan Märtha Louise går precis bakom.
I helgen gifter sig den norska prinsessan Märtha Louise med sin Durek Verrett.
På bröllopet kommer flera svenska kungligheter att närvara – men prinsessan Madeleine nobbar däremot familjen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar Estelle och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar Estelle och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

I helgen, den 31 augusti, gifter sig den norska prinsessan Märtha Louise, 52, med sin omtalade kärlek, amerikanen och schamanen Durek Verrett, 49.

Det kommer bli ett storslaget bröllop i norska Geiranger, och enligt brudparet ett ”oförglömligt äventyr” som pågår i fyra dagar.

Med andra ord kommer många kungligheter och gäster närvara på bröllopet – men någon som inte kommer göra det är vår egna prinsessa, prinsessan Madeleine!

De gästar prinsessan Märtha Louises bröllop

Prinsessan Märtha Louise är en del av det norska kungahuset, men eftersom hon har lämnat sina kungliga arbetsuppgifter är bröllopet ingen offentlig tillställning utan ska hållas privat. Detta betyder också att gästlistan inte är offentlig.

Annons

NRK har däremot tidigare rapporterat om vilka kungligheter som kommer närvara.

Kungafamiljen ser fram emot att vara med på prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts bröllop som gäster”, skriver norska kungahuset i ett pressmeddelande.

Ers majestät kungen och drottningen är närvarande under prinsessan Märtha Louise och Durek Verretts bröllop i Geiranger. Ers kungliga högheter kronprinsen och kronprinsessan, prinsessan Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus och prinsessan Astrid kommer också att närvara under bröllopshelgen”, skrev de vidare.

Några som också ska dit är kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia!

Prinsessan Madeleine nobbar bröllopet

Vi kan nu bekräfta att Kronprinsessparet och Prinsparet kommer att närvara vid bröllopet. Då det är en privat tillställning har vi ingen ytterligare information att lämna”, skriver hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons

Det här innebär alltså att prinsessan Madeleine och hennes make Chris O'Neill inte kommer gå på Märtha Louises bröllop. Svensk Damtidning skriver däremot att de enligt uppgifter var bjudna till bröllopet.

Att prinsessan inte kommer dyka upp kan ses som ganska förvånande, med tanke på att Märtha Louise var på Madeleines och Chris O'Neills bröllop när de gifte sig 2013!

Prinsessan Märtha Louise med dåvarande maken Ari Behn på prinsessan Madeleine och Chris O'Neills bröllop. Foto: Maja Suslin / TT

Hänt har tidigare rapporterat att Sveriges kung och drottning inte heller kommer närvara på bröllopet. Enligt den kungliga kalendern ska nämligen kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia på ett annat evenemang samma dag. Det är Världens Musik & Mat som sker i slottsparken på Stenhammars Gods i Flen.

FOTO: TT

Annons