LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Marius Borg får prinstitel – chockerande vändningen dagar efter skandalen

22 aug, 2024
Marius Borg Høiby har ingen kunglig titel inom den norska kungafamiljen. Trots det omnämns han nu som ”prins” i den brittiska tidningen HELLO!.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Den 31 augusti gifter sig den norska prinsessan Märtha Louise, 52, med sin omtalade kärlek, amerikanen och schamanen Durek Verrett, 49.

Inför bröllopet har paret sålt de exklusiva rättigheterna till den brittiska veckotidningen HELLO!, något Se og Hør var först med att rapportera.

Hänt har nyligen rapporterat om skandalerna kring Marius Borg Høiby, 27, och nu visar det sig att tidningen HELLO! hänvisar till Marius som ”prins”.

Marius Borg blir kallad för prins i tidningen

Marius är den norska kronprinsessan Mette-Marit och Morten Borgs son. Marius brukar räknas till den norska kungafamiljen, men han har ingen kunglig titel.

Trots det har det flera gånger hänt att utländska medier missuppfattat hans roll i kungafamiljen. I april 2018 anställdes Marius till brittiska tidningen Tempus Magazines nya ”Style Editor”. Därefter omtalades Marius som ”prins” i tidningen vid ett antal tillfällen.

Annons

Både i nätartikeln, som publicerades den 27 februari, och i pappersupplagan, som kom ut några dagar senare, titulerades Marius som prins.

Efter att Se og Hør då kontaktade tidningen för att fråga om titeln, valde Tempus Magazines att ta bort Marius som ”prins” i tidningens nätupplaga. Senare gick även trendmagasinet i konkurs.

Kungahuset om avtalet: ”Ensamrätt har beviljats”

De exklusiva rättigheterna till HELLO! har skapat stor kritik i norsk press, vilket gjort att det norska kungahuset nyligen uttalat sig kring beslutet.

Slottets kommunikationsansvarige, Guri Varpe, skriver i ett mejl till Se og Hør:

”Vi är medvetna om att ensamrätt har beviljats två medier för bevakningen av prinsessan Märtha Louises och Durek Verretts bröllop. Medlemmarna i Kungahuset har reserverat sig från att bli fotograferade och filmade av dessa två medier, i de fall pressen annars inte har tillträde”

FOTO: Lise Åserud/TT

Annons