ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Skandalprinsen Marius Borg i nya förhör: Har blivit misshandlad

16 okt, 2024
Marius Borg Høibys ex-flickvän Juliane Snekkestad har under en tid krävt svar. Nu nekar kronprinsessans son till anklagelserna – och menar att han själv blivit misshandlad i en relation.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Hänt har nyligen rapporterat om skandalerna kring den norska kronprinsessan Mette-Marit, 50, äldsta son Marius Borg Høiby, 27. Marius är misstänkt och åtalad för skadegörelse och ”kroppskrenkelse”, vilket innebär misshandel eller fysiskt ofredande.

Under en tid har Marius ex-flickvänner väntat på att kronprinsessans son ska uttala sig. Nu har Marius gjort det och han nekar till anklagelserna.

Marius Borg har avslutat polisförhören

Dagbladet var först med att rapportera att Marius nu avslutat sina polisförhör.

– Marius Borg Høiby har nu avslutat sitt förhör. Han har varit med i totalt åtta polisförhör där han har förklarat sig grundligt och ingående, säger försvararen Øyvind Bratlien.

Han erkänner sig skyldig i linje med sitt tidigare uttalande, säger försvararen. Han erkänner sig också skyldig till att ha hotat en man i 20-årsåldern. För övriga ärenden erkänner han sig inte skyldig.

Annons

Det innebär att han inte erkänner sig skyldig i de fall där Nora Haukland och Juliane Snekkestad är kränkta.

– Høiby har förklarat sig om tre turbulenta relationer där han självklart tar sin del av ansvaret för att det är så. Han har i förhören förklarat om övergrepp i nära relationer från åtminstone en av de kränkta damerna. Det har varit tuffa och svåra veckor för alla, vilket har gjort det svårt för honom att fokusera fullt ut på sina egna problem. Nu när förhören är klara kommer han inom kort att påbörja rehabilitering på heltid, som han hade önskat.

Marius Borgs ex Juliane Snekkestad kräver svar

I en intervju med Se og Hør uttalar sig Juliane Snekkestads advokat Petter Grødem.

Petter förklarar:

– Min klient har suttit i flera förhör under en längre tid. Detta har naturligtvis varit krävande för henne. Hon har haft en tydlig förväntning om att han ska ge sin syn på åtalet. Det känns svårt för henne att det här inte har hänt än.

Annons

– Att vara inblandad i det här fallet är en belastning, med det medietryck som finns. Och en extra börda när du efter flera månader fortfarande inte har fått ett förtydligande. Han respekterar Julianes rätt att inte avge ett uttalande till polisen, men det råder ingen tvekan om att väntan är en extra börda.

Petter och Juliane väntade länge på att Marius skulle uttala sig.

– Min klient har åtminstone inte fått något svar än. Det är svårt att förstå att det ska ta så lång tid, det är ovanligt.

– Jag utgår från att försvarsadvokater vet hur de ska framställa sig inför åtalet.

FOTO: TT

Annons