LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Mamman stoppas från Märtha Louises bröllop – hotas att stämmas på miljoner

24 jul, 2024
prinsessan Märtha Louise och schamanen Durek Verrett
Foto: TT
Det stormar i det norska kungahuset.
Veckor före bröllopet hotar prinsessan Märtha Louise och Durek med att stämma fästmannens egen mor.
– Jag är helt förkrossad, säger mamman Veruschka till Se og Hør.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessaBrand logo
Prinsessan Sofia oigenkännlig – bilderna innan hon blev prinsessa

Prinsessan Märtha Louise av Norge, 52 och hennes amerikanska fästman schamanen Durek Verrett, 49, ska gifta sig.

Den senaste tiden har paret haft fullt upp med förberedelserna inför bröllopet, och det råder stor spänning över vilka som kommer att få delta i festligheterna.

Märtha Louises och fästmannens chockdrag – mamman inte bjuden till bröllopet

Vigseln kommer att äga rum i Ålesund lördagen den 31 augusti. Men det är en familjemedlem som inte har fått någon inbjudan. Enligt Se og Hør är Durek Verretts mor – Veruschka Urquhart, 81, inte inbjuden till bröllopet.

Redan våren 2023 skrev Se og Hør att mamma och son brutit all kontakt. Nu verkar relationen ha blivit ännu mer infekterad.

I mars 2023 berättade Veruschka för tidningen att hon misstycker till Dureks schamanism. Hon menade att han missat några av de viktigaste aspekterna av att vara schaman.

Dessutom förklarade Veruschka att hon var sårad över att aldrig ha fått träffa sin svärdotter Märtha Louise – detta trots att paret varit på besök i hennes hemstad New York.

Den 31 augusti kommer prinsessan Märtha Louise att gifta sig med Durek Verrett, men hans mamma är inte bjuden.Lise Åserud

Märtha Louise och Durrek stämmer mamman på miljonbelopp

Veruschka har talat öppet om den snåriga relationen i media, något som verkar ha förargat paret. Nu hotar de nämligen med att stämma mamman på en hissnande summa.

Annons

Prinsessan Märtha Louise och Durek anklagar mamman för förtal och hotar med miljontals dollar i skadestånd, om hon inte tar tillbaka sina uttalanden om bröllopet och schamanskapet.

– Jag kan inte tro det, det är långt över gränsen. Jag är helt förkrossad efter att ha läst brevet, sa Veruschka och syftade på det brev som paret skickat där de hotat med skadeståndet.

Brevet, som prinsessan och Durrek formulerat tillsammans med advokaten Richard Gora, talar sitt tydliga språk.

”Vi har fått veta att du har gjort och fortsätter att göra ärekränkande, nedsättande, falska och provocerande uttalanden som skadar schamanen Dureks goda namn och rykte. Schaman Durek förnekar kategoriskt alla uttalanden”, står det i brevet enligt Se og Hør

FOTO: TT, NTB scanpix / TT, Lise Åserud/TT

Annons