BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:NYTT! Spel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Mette-Marit allvarligt sjuk – norska hovet om kronprinsessans tillstånd

23 okt, 2024
Kronprinsessan Mette-Marit är allvarligt sjuk och tvingas ställa in sitt åtagande, rapporterar Svensk dam.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023Brand logo
Här anländer kungafamiljen till Polarpriset 2023

Kronprinsessan Mette-Marit, 51, av Norge har några riktigt tuffa månader bakom sig. Nyligen kom beskedet att hon änu en gång har upptagit sin behandling för sin kroniska sjukdom lungfibros – som hon har kämpat med sedan några år tillbaka.

Mette-Marit har under en tid genomgått behandlingar för sjukdomen, men beslutet har då varit att hon inte behövt sjukskriva sig.

– Tidigare erfarenheter har visat att medicinerna kan leda till biverkningar som kan få konsekvenser för kronprinsessans officiella program. Därför finner vi det naturligt att dela denna information i den situation vi befinner oss i, har norska kungahuset tidigare skrivit i ett pressmeddelande.

Annons

Men nu kommer ett nytt besked – kronprinsessan tvingas ställa in sina åtaganden, något Svensk dam är först med att rapportera.

Mette Marit allvarligt sjuk

Norska hovet skriver i sitt pressmeddelande:

– På grund av biverkningar av medicinerna som kronprinsessan måste ta för sin kroniska lungsjukdom är hon sjukanmäld, med en vecka som utgångspunkt.

– Programpunkter under perioden kommer att ställas in eller skjutas upp.

FOTO: TT

Annons