LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Nu försvinner Victoria från offentligheten – hovets mystiska svar bekräftar

19 aug, 2024
Kronprinsessan Victoria
Foto: TT
Kronprinsessan Victoria har en fullspäckad höst framför sig.
Nu berättar Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet, om kronprinsessans framtid.
– För kronprinsessan är det alldeles speciellt, säger hon i Nyhetsmorgon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar överBrand logo
Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar över

Precis som många andra skolbarn och elever i Sverige just nu är det dags för skolstart för kronprinsessan Victoria. Tillsammans med andra kadetter gör hon nämligen första dagen som SOFU-kadett vid Campus Karlberg.

Nu försvinner kronprinsessan Victoria – börjar studera på heltid

Att fördjupa sin militära utbildning är en förberedelse för att en dag bli statschef.

– I dag är det skolstart för kadett kronprinsessan Victoria. För kronprinsessan är det alldeles speciellt, naturligtvis, att sätta sig i skolbänken igen. Och det kommer hon att göra på heltid under hösten och en bit in på våren, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet, när hon gästar Nyhetsmorgon.

”Med stor förväntan fortsätter jag i dag min militära utbildning vid Försvarshögskolan. Tillsammans med övriga kadetter kommer jag framöver bland annat att fördjupa mig inom taktik, krigsvetenskap och militärstrategi”, skriver kronprinsessan på Instagram.

Annons

Utbildningen som kronprinsessan nu inleder är ett slags officersutbildning och utgör en fördjupning av henne tidigare militära utbildning.

– Kronprinsessan tycker att det är ett otroligt viktigt område och hon har gjort flera militärutbildningar men hon vill fördjupa sina kunskaper. Inte minst i en tid som denna där det är väldigt mycket oro och krig ute i världen, säger Margareta Thorgren.

Framtiden för kronprinsessan Victoria – hovet avslöjar

I rollen som kronprinsessa har Victoria ofta ett pressat schema med många inbokade datum. Hur ska hon då hinna med att studera på heltid – med tentor och allt vad det innebär?

Margareta förklarar att det har varit svårt att finna ett bra läge, men att just denna höst visade sig passa bra för studier.

– Den här tiden är ett relativt gynnsamt läge för kronprinsessan att hitta en termin eller en höst där hon har möjlighet att förkovra sig lite mer i ett ämne. Det har varit svårt att hitta, men nu är hon här och hon ser jättemycket fram emot den här hösten, säger hon i Nyhetsmorgon.

Annons

Vad Victoria kan tänkas behöva missa på grund av studierna avslöjar inte Margareta, men hon förtydligar att kronprinsessan inte kommer att göra avkall på de viktigaste officiella uppdragen.

– De officiella uppdragen utgår alltid från kungen. Det är ju kungen som statschef som har det kungliga ämbetet. Naturligt är att kungen delegerar en del till kronprinsessan eftersom hon är blivande statschef. Och under hösten här har kronprinsessan ändå sett till att hon kan vara med vid de här viktiga officiella delarna, till exempel informationskonselj med regeringen och så vidare.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT och Henrik Montgomery/TT

Annons