LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Nya beskedet om prinsessans hälsa efter svåra sjukdomen: ”Kämpar”

20 aug, 2024
Prinsessan Birgitta har tidigare berättat för Hänt hur det står till med hennes syster prinsessan Désirée.
Nu kommer hon med ett nytt besked om sin kära systers hälsa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Förra veckan skakades den spanska paradis-ön Mallorca av ett ruskigt regn-oväder och inne i Palma rapporterades rejäla stormar som ledde till förfärliga konsekvenser. Det åskade och blixtrade och på flera håll blev det översvämningar samtidigt som flygtrafik och annat stoppades helt.

En person som bor på ön är prinsessan Birgitta, 87. När Hänt når henne berättar hon hur ovädret var för henne.

– Nej jag märkte inget av stormen, jag hade bara ett jätte-oväder här, men ingen tromb, tack och lov. Så nej då, jag mår så bra så. Det är väldigt lokalt allting här. Men ja, vi hade ju oväder här men inte sådana farligheter som jag såg på tv som visades från Palma. Men så farligt var det inte här, det var bara storm, regn och blixtar och allt det där. Det gamla vanliga, säger Birgitta till Hänt.

Annons

Prinsessan Birgitta får besök av prinsessan Désirées barn

Att Birgitta är van vid det spanska ö-vädret är inte så konstigt. Hon har nämligen bott på Mallorca sedan mitten av 1990-talet. Nu har stormen däremot lagt sig och det är 30 grader och sol igen.

– Ja just det, vi har det ju väldigt varmt här så man sitter mest hemma och tar det lugnt. Men ja läget är bra, det är inga fel på något sätt, säger Birgitta till Hänt.

Under somrarna brukar Birgitta få besök av sina nära och kära. I våras var till exempel kronprinsess-familjen på plats, något som Se og hör var först med att avslöja.

Har någon kommit och hälsat på prinsessan den här sommaren?

– Ja, mina barn har varit här. De kommer och går sådär, när de har tid, säger Birgitta och berättar att även systern prinsessan Désirées barn varit där.

– Nej Désirée är aldrig här, men hennes barn är ju här, så jag ser dem åtminstone.

Så mår prinsessan Désirée nu

Hänt har tidigare rapporterat om prinsessan Désirées hälsa.

– Desirée hade hjärnhinneinflammation så hon får nog vara glad att hon lever överhuvudtaget, sa Birgitta förra året.

Tidigare i år berättade Birgitta att Désirée mådde ganska bra, och nu berättar hon att prinsessan Désirée fortsätter att kämpa på.

– Nja, sådär. Vi är alla gamla så vi kämpar. Så är det ju, men annars står allt väl till, mer än så har inte jag att berätta, säger Birgitta.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Annons