LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Carl Philip: ”Otroligt jobbigt att lämna iväg sitt tre månader gamla barn för operation”

21 okt, 2024
Prins Carl Philip ska snart bli pappa till sitt fjärde barn.
Nu hyllas han stort utomlands för sitt fina engagemang och de värderingar han besitter.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024Brand logo
Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024

Nyligen blev det känt att prinsessan Sofia, 39, är gravid! Om allt går som det ska blir hon och maken prins Carl Philip, 45, föräldrar till sitt fjärde barn i februari och många tror att det blir en liten prinsessa som kommer till världen.

Vid sidan av familjelivet är både Sofia och Carl Philip väldigt delaktiga och aktiva i olika organisationer. I förra veckan var Sofia till exempel med vid Sophiahemmets examenshögtid i Blå hallen och prins Carl Philip var på plats i Uppsala och besökte hjälporganisationen Operation Smile.

Operation Smile är en internationell hjälporganisation som förändrar livet för barn med läpp-käk-gomspalt – pro bono. Och det blev minst sagt ett tårfyllt möte för prinsen på sjukhuset.

Annons

Prins Carl Philip berörd på sjukhuset

Enligt Svensk damtidning var Carl Philip väldigt berörd och insatt i detta ämne. Han ställde många frågor och läkarna förklarade att man gör många plastikoperationer och att denna diagnos kan upptäckas redan under graviditeten.

– Jag blev väldigt berörd. För många av barnen är det ju livsavgörande med den här hjälpen. Och Operation Smile gör ett helt fantastiskt arbete. Jag får ju möjligheten att stötta och att hjälpa till att sprida informationen om det här otroligt viktiga arbetet. Och det känns jättebra. Det är ju också en del av det hela, att kunna hjälpa till på det sättet, sa prins Carl Philip till Svensk damtidning.

Det var framför allt när prinsen fick träffa 5-åriga Emelinn och hennes föräldrar som han frågade massor och kände även igen sig. Emelinn och hennes syskon har nämligen ungefär samma åldersskillnad som prinsens barn.

Prins Carl Philips starka ord – beteendet hyllas

Snart ska ju prinsen bli pappa för fjärde gången och med tanke på det menar han att det är mycket känslor han kan känna igen sig i och att det blir extra personligt för honom.

Annons

– Ja, men det blir jag absolut, och det tror jag att många föräldrar kan känna igen sig i. Oberoende av vad det handlar om, så blir man ju berörd när andra barn har det tufft. Och man känner med föräldrarna som är i den här situationen, och allt som de går igenom, säger Carl Philip till Svensk dam och fortsätter:

– Det måste vara otroligt jobbigt att behöva lämna iväg sitt tre månader gamla barn för operation, som det här paret som vi träffade nu. Så man blir väldigt tacksam över att man har barn som är friska.

Nu hyllas prins Carl Philip på sociala medier och framför allt i tyska tidningen Bunte hyllas han stort för beteendet mot Emelinn.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Claudio Bresciani/TT

Annons