LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins Carl Philips gravidpresent till Sofia – chockerande prislappen

16 okt, 2024
AvAlva Jonsson
I februari nästa år väntas prins Carl Philip och prinsessan Sofias fjärde barn födas.
Nu uttalar sig en smyckesexpert om den kommande pushpresenten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Nyheten att prins Carl Philip, 45, och prinsessan Sofia, 39, väntar sitt fjärde barn kom i september. Det var prinsparet själva som meddelade det glädjande beskedet på kungahusets hemsida. Samma dag som nyheten nådde svenska folket fick parets tre söner prins Alexander, 8, prins Gabriel, 7 och prins Julian, 3, reda på att syskonskaran skulle utökas.

Prinsessan Sofia har uppgetts må bra under graviditeten hittills och det har inte gjorts några förändringar i hennes program i den kungliga kalendern under hösten.

Fick pushpresent av prins Carl Philip

De som har bra koll på prinsparet och prinsessan Sofia specifikt vet att hon brukar bära tre ringar med stenar i olika färger staplade på varandra. Dessa ringar fick hon av sin make som pushpresent när prins Julian föddes.

Annons

Pushpresent är en gåva som ges till mammor innan eller strax efter förlossningen, det är en amerikansk företeelse som börjat sprida sig över världen. Det är ofta mammans partner som ger gåvan och det är vanligt att ge just smycken.

Symboliken och saftiga priset

När prins Julian döptes bar Sofia sina tre staplade guldringar, och det började spekuleras kring deras betydelse.

De tre stora stenarna består av en grön aventurin, en blå topas och en bergskristall. Och just de färgerna motsvarar färgerna på prinsparets söners månadsstenar.

Nyheter24 har pratat med smyckesexperten Hanna Hellberg som hörs i Smyckespodden.

– Jag gillar att hon stackar ringar, och väljer lekfull design, med cabochonslipade (ofasetterade) stenar.

Hanna medger även att hon tror att prins Carl Philip kommer köpa en fjärde ring.

Så här ser prinsessan Sofias ringar ut. FOTO: Bigli/Starstudio PR

Nu väntas alltså prins Carl Philip överlämna en fjärde ring till Sofia, som ska representera det fjärde barnet och månadsstenen för februari – som är en lila ametist. Ringarna Sofia bär kommer från det belgiska märket Bigli och den kombinationen som hon har går loss på 62 000 kronor.

Efter prinsessan Madeleines förlossning med Adrienne fick hon en hemlig pushpresent av maken Chris O´Niell. Det han kunde avslöja var att det rörde sig om ett smycke men mer ville han inte säga. Han är dock känd för att skämma bort sin fru och har vid flera tillfällen gett henne dyra smycken och klockor. Bland annat en Rolex.

FOTO: TT

Annons