LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins Daniels enorma miljonregn – så stor är hans förmögenhet

28 sep, 2024
AvElinor Hedgren
Pengaregnet fortsätter att falla över prins Daniel. Nyligen plockade han ut ännu en miljon ur sitt bolag Fornwij AB.
Att han är oerhört rik är ingen nyhet, men hur rik är han egentligen?
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar överBrand logo
Här anländer Kungafamiljen på Polarpriset – Kronprinsessan Victorias detalj alla undrar över

Pengar rullar in som det ska för prins Daniel, 51 – nyligen unnade han sig ännu en stor utdelning från sitt bolag Fornwij AB, på en miljon kronor.

Sedan prins Daniel gifte in sig i kungafamiljen har hans affärer skjutit i höjden. Han är ensam ägare till bolaget Fornwij AB, som är skrivet på det kungliga slottets adress, där han och och hovets ekonomichef slipat till affärerna ordentligt.

Prins Daniels har plockat ut drygt 34 miljoner

Under de senaste fyra åren har bolaget levererat en vinst efter skatt på drygt 27 miljoner kronor, skriver Expressen. En stor del av vinstens ursprung kommer från bolaget Lapada där prins Daniels bolag Fornwij är storägare.

Lapada äger ungefär 30 procent i den gamla gymkedjan Master Training, som numera kallar sig en ”privat hälsoklubb”. Prins Daniel var med och startade Master Training, och det var även där han som personlig tränare träffade kronprinsessan Victoria.

Annons

Sedan 2015 har han plockat ut 32 170 140 kronor i samband med extra bolagsstämmor. Lägger man till ytterligare 2,2 miljoner kronor vid en ordinarie årsstämma så slutar summan på hela 34 370 140 kronor.

Mycket av pengarna går till lyxiga landstället på Värmdö

Det är dock oklart vad prins Daniel gör med alla sina miljoner, men i hans bekantskapskrets talas det om att han har investerat mycket av pengarna i kronprinsessparets nya exklusiva lantställe på Värmdö.

Vänner berättar att Daniel är som besatt av projektet och att han ser det som ”sitt stora livsverk”.

FOTO: TT

Annons