LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins Harry ärver miljonerna – William rasar över beslutet: ”Rutten situation”

11 aug, 2024
När prins Harry fyller 40 år i september kommer han att få ett arv från sin gammelmormor, drottningmodern, på över 90 miljoner kronor.
Prins William tycker däremot att han inte förtjänar pengarna berättar en källa till Closer.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024Brand logo
Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024

Prins Harry, 39, kommer att ärva hela sju miljoner pund om bara några veckor, det vill säga över 90 miljoner svenska kronor.

Det är nämligen så att den avlidna drottningmodern, drottning Elizabeth II:s mamma och Harrys gammelmormor, hade en förmögenhet på uppskattningsvis 70 miljoner pund som hon hade placerat i en fond för sin familj, skriver The Mirror.

Så när Harry nu, den 15 september, fyller 40 år får han tillgång till den summa pengar som Elizabeth avsatt för honom på den speciella födelsedagen – vilket har visats sig vara en något större andel än vad prins William, 42, fick på sin 40-årsdag.

Annons

Källan avslöjar Williams ilska: ”Äcklad”

Och nu träder en källa fram och avslöjar att William inte tycker att Harry förtjänar att få pengarna.

– William är äcklad av att Harry, än en gång, får med sig miljoner hem till Montecito utan att behöva lyfta ett finger. Det finns inget som han kan göra år det, förutom att skaka på huvudet, men om det var upp till honom skulle Harry inte få utbetalningen, berättar källan till Closer.

– William tycker inte att hans bror har rätt till att få den här utdelningen och han låter andra känna till att han tycker att det är en ganska rutten situation. William och Kate litar inte på Harry eller Meghan, så tanken på att Harry nu berikar sig på sin gammelmormors arv lämnar en bitter eftersmak, fortsätter källan.

Intäkter från privata ägorna

Anledningen till att William inte fick en lika stor andel som Harry på sin 40-årsdag är att han, som nästa person i tronföljden, kommer att kunna dra nytta av kungahusets privata och skattebefriade ägor i hertigdömet Cornwall.

Annons

Harry, å andra sidan, får då lite mer än hälften av de 14 miljoner pund som tilldelats bröderna från deras gammelmormor.

FOTO: TT

Annons