LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins Harry lämnad – tragedin mitt under födelsedagen

15 sep, 2024
prins harry meghan markle
Prins Harry fyller 40 år – och får drygt 90 miljoner i present.
Men efter allt som hänt blir det inget firande av familjen...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Prins Harry fyller under söndagen 15 september 40 år! I samma veva ärver den brittiska prinsen närmare 90 miljoner svenska kronor, eftersom han på sin 40-årsdag enligt testamente får tillgång till den summa pengar som hans mormor drottning Elizabeth avsatt för honom.

Utöver det utgår nog inga gåvor från familjen i Storbritannien. Han har fått ett officiellt grattis av kungahuset, något många på plattformen X tror enbart handlar om att det är en tradition att göra så då någon fyller jämnt. De senaste åren har varit minst sagt spända, efter han och frun Meghan Markle, 43, valt att hoppa av sina kungliga uppdrag. Sedan beslutet har paret befunnit sig i en långvarig strid med brittisk press, som även de ställt sig kritiska till beslutet.

Diskussioner på plattformen X, före detta Twitter.

Prins Harry fyller 40 – firar inte med brittiska kungafamiljen

Födelsedagen kommer således inte firas med kungafamiljen, utan spenderas tillsammans med frun och deras gemensamma barn Archie, 5, och Lilibet, 3. Något han verkar nöjd med.

Annons

– Att bli pappa till två otroligt snälla och roliga barn har gett mig ett nytt perspektiv på livet och skärpt mitt fokus i allt mitt arbete. Att vara pappa är en av livets största glädjeämnen och har bara gjort mig mer drivande och mer engagerad i att göra världen till en bättre plats, säger Harry till BBC.

Inför födelsedagen uttryckte han sig liknande, i en intervju med People.

”Den bästa presenten jag någonsin fått...”

– Den bästa presenten jag någonsin har fått är utan tvekan mina barn. Jag tycker om att se dem växa varje dag, och jag älskar att vara deras pappa, sade han till tidningen.

Så prinsen verkar inte vänta sig några storslagna fysiska presenter. Men efter det lugna firandet på hemmaplan, blir det en festresa med vännerna. Till BBC säger prinsen att han ser fram emot decenniet som kommer, tillskillnad från sist han fyllde jämt.

– Jag var orolig inför 30, men jag ser fram emot 40.

FOTO: TT, X

Annons