LÄS MER:NYTT! Korsord Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins Harry riskerar vräkning: ”Hitta en ny plats att bo”

25 okt, 2024
Prins Harry och Meghan Markle är bosatta i USA, Los Angeles. Men nu anser en hovexpert att paret borde fundera på att flytta, då de kan komma att bli vräkta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024Brand logo
Här minglar prins Carl Philip med kändiseliten på Idrottsgalan 2024

Prins Harry, 40, och hustrun Meghan Markle, 43, är sedan fyra år tillbaka inte längre en del av det brittiska kungahuset. Förra året kom beskedet att kung Charles vräkt Harry och Meghan från Frogmore cottage, deras hem på Windsors ägor. Vilket gjorde att prinsen inte längre hade någon bostad i sitt hemland.

Under den senaste tiden har paret istället bott i USA, i Montecito Los Angeles.

Men nu spekuleras det kring att Harry och Meghan kan komma att bli vräkta från deras hem i USA, med tanke på det stundande amerikanska valet.

Prins Harry och Meghan kan bli vräkta

Den tidigare presidenten Donald Trump har nämligen ett flertalet gånger gått ut med att han inte stöttar det gifta paret.

Han har bland annat anklagat prinsen för vad han anser är ett ”oförlåtligt svek”.

Annons

– Jag hade inte skyddat honom. Han förrådde drottningen, och det är oförlåtligt. Hade det varit upp till mig hade han inte fått något stöd, utan varit helt på egen hand, har Donald tidigare sagt.

En annan person som inte heller har en vidare relation till paret är sonen Eric Trump. Han föredrar att Harry och Meghan återvänder till Storbritannien.

– De kan gärna få tillbaka de två, och vi skickar gärna ut de från USA. Men jag är inte alls säker på om de är önskade längre, säger han till brittiska GB News.

Hovexpertens uttalande: ”Skulle inte bli förvånad”

Med det i bakhuvudet anser hovexperten Hugo Vickers att det gifta paret borde ha en reservplan, rapporterar Se og Hør.

– Jag skulle inte bli förvånad om Trump plötsligt vill kasta ut prins Harry ur landet. Och som skäl kommer han syfta på Harrys tidigare droganvändning.

Visumsökande till USA är skyldiga att ange tidigare droganvändning, eftersom detta kan påverka utgången av ansökan. I Harrys självbiografi Spare har han själv erkänt att han tagit flera illegala droger, vilket ledde till att många ifrågasatte om prinsen ljugit i sin visumansökan.

– Om man ser det utifrån är det helt logiskt att de ska ha en reservplan, avslutar Hugo.

FOTO: MISC / BACKGRID US / TT

Annons