LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Sanningen om prins Oscars skolgång – barnen tystas ner

09 sep, 2024
Prinsessan Estelle och prins Oscar går på den anrika skolan Campus Manilla.
Men lillprinsen förbjuds från att prata under lunchen – reglerna är tydliga.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Kronprinsessan Victoria, 47, och prins Daniels, 50, barn, prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 8, går på den anrika skolan Campus Manilla. Skolan ligger på mitt på Djurgården i Stockholm och tar emot barn från flertalet förmögna och framgångsrika föräldrar.

Under åren har flertalet rubriker skrivits om Campus Manilla, allt från att barn till förmögna föräldrar fått gått före i skolkön till att elever kunnat fuska sig till högre betyg.

Prins oscar förbjuds från att prata under lunchen

Nyligen framgick det även att skolan använder sig av en aningen kontroversiell metod i sitt fostringsprogram – tyst lunch, som hänt tidigare har rapporterat om.

Den tysta lunchen innebär att elever som går i förskoleklass och i lågstadiet förbjuds att prata under lunchen, detta inkluderar alltså prins Oscar, som i skrivande stund, går i årskurs två.

Annons

Campus Manilla är inte den enda friskolan på Östermalm som utövar ”tyst lunch”. Maija Möller Grimakova, tidigare rektor på Campus Manilla och Fredrikshovs slotts skola, motiverade då metoden i en intervju med Mitt i Östermalm.

– Det har alltid varit så. Vi vill att eleverna äter i lugn och ro så att de verkligen känner vad maten smakar. Vi vill att de ska koncentrera sig på maten, så att de äter ordentligt och orkar hela dagen i skolan, sade Maija i intervjun.

Detta äter prins Oscar och prinsessan Estelle i skolan

Campus Manilla är skyltar gärna med sin fantastiska skolmat. På deras hemsida får vi även ta del av hur skolmaten tillagas av deras egna exklusiva kockar. Skolan värnar om att servera näringsrik och vällagad måltid varje dag och på deras Instagram-sida delar skolan med sig av den lyxiga maten.

När Hänt pratar med Maria Sjödin, kökschef på Campus Manilla, berättar hon att skolan serverar dagens lunch varje dag och att det alltid finns ett vegetariskt alternativ att välja på.

Annons

– Vi kommenterar inte enskilda elever men rent generellt så serverar vi en dagens lunch varje dag, samt ett vegetariskt alternativ. Utöver detta hanterar vi specialkost för de som har det behovet.

Här är några exempel på hur menyn på Campus Manilla kan se ut:

Oxfilé tournedos på en spenatbädd serveras med rostad klyftpotatis och tryffel & parmesansås, eller det vegetariska alternativet av honungseldad chevre med balsamicosås.

På fredagslunchen kan man få skivad nötstek, serverad tillsammans med rostad kulpotatis och grönpepparsås.

Eller koreanska revbensspjäll med en sticky-bbqsås och chilimayo tillsammans kokt ris & koriander.

Det serveras riktiga lyxluncher med andra ord!

FOTO: TT

Annons