LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins William och Kates uppbrott – gjorde slut över telefon: ”Olika”

16 aug, 2024
AvPontus Varg
Prinsessan Kate och prins Williams relation har kilat stadigt i flera år.
Men under en period var det minst sagt rörigt...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Den 29 april 2011 gick det engelska man ur huse för att bevittna bröllopet mellan prins William, 42, och Kate Middleton, 42. Paret träffades på skotska universitetet St Andrews i Fife. Där slog Amors pilar ner bland skolböckerna och 2005 gick det engelska hovet officiellt ut med att ­William och Kate var ett par.

Men kärleken har inte varit spikrak. William dumpade Kate för att sedan göra en helomvändning med en vilja att satsa ordentligt på relationen.

Nu uppmärksammas uppbrottet åter igen.

Ringde upp Kate för att göra slut: ”Olika sidor”

Nyligen släpptes nämligen Robert Jobsons nya biografi om Kate – Cathrine, The Princess of Wales.

I boken blickar författaren tillbaka på parets första möte och vad som kom att bli en vacker kärlekshistoria.

Annons

Brittiska tidningen People återger hur Robert Jobson skriver om William och Kates första tid. William ska enligt uppgifter ha ätit middag hemma hos Kates familj varje fredag under tiden han deltog i militära övningar vid Sandhurst, väster om London. Kate ska även ha blivit inbjuden till hans militärexamen 2006.

2007 skedde däremot något som gjorde Kate fundersam. Prins William avbröt deras nyårsplaner, vilket fick Kate att känna att "något var fel". I samband med detta ska William ha ringt upp Kate för att göra slut.

”I en känslomässigt laddad 30-minuter lång konversation erkände de båda att de var på "olika sidor”, enligt ­Jobsons bok.

”Det var ett förödande slag för Catherine, som kände sig dubbelt besviken över att bli dumpad över telefon.”

Efter samtalet blev relationen frostig och satt på paus. Men en tid senare skulle Williams känslor tina upp och det blev en återföring. Det skedde på en maskeradfest.

Annons

"De tillbringade sedan den första delen av kvällen i en djup konversation tillsammans innan de gick ut på dansgolvet, där det slutade med att de kysstes.” skriver Jobson.

William och Kate. FOTO: / SplashNews.com

Makarnas svåra prövning efter Kates cancerbesked

Sedan dess har William och Kate hållit ihop i vått och torrt, och har idag tre barn tillsammans – prins George, 11, prinsessan Charlotte, 9, och prins Louis, 6.

Den senaste tiden har makarna gått igenom en svår prövning efter att Kate drabbades av cancer. I mars berättade hon i ett videoklipp om sin sjukdom.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa hon och fortsatte:

– Som ni kan förstå har det tagit tid. Det har tagit mig tid att återhämta mig från min operation för att kunna påbörja min behandling. Men allra viktigast, det har tagit oss tid att förklara allting för George, Charlotte och Louis på ett sätt som är lämpligt för dem, och för att försäkra för dem att jag kommer bli okej.

FOTO: TT

Annons