LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Birgitta fånge i sitt hem – kan inte gå ut: ”Mår inget bra”

14 okt, 2024
Till vänster: prinsessan Birgitta, prinsessan Margaretha, drottning Silvia i svarta kläder. Till höger: närbild prinsessan Birgitta tittar åt vänster.
Prinsessan Birgitta, 87, är kungens syster. Sedan flera år tillbaka bor hon på Mallorca i Spanien.
Men nu berättar hon att hon varit isolerad i sitt hem.
– Man mår inget bra, säger hon till Svensk Damtidning.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Prinsessan Birgitta, 87, är kung Carl Gustafs, 78, näst äldsta syster. Kungen har även tre systrar till och tillsammans har de fått smeknamnet Hagasessorna.

Sedan flera år tillbaka bor prinsessan Birgitta på Mallorca i Spanien. Dit flyttade hon redan i mitten av 1990-talet, medan maken prins Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen, känd som Hansi, stannade kvar i Bayern. De två var gifta fram tills prinsens död 2016 och tillsammans fick de tre barn.

Trots att varma Mallorca för det mesta är härligt är inte allt frid och fröjd hela tiden! Nu berättar hon att hon nämligen varit isolerad i sitt hem.

Prinsessan Birgittas liv i Spanien

Birgitta spenderar alltså mycket tid på Mallorca i Spanien, och enligt Svensk Damtidning sågs hon senast i Sverige i juni när drottning Silvia firade sin 80-årsdag. På Mallorca brukar hon bland annat roa sig med att spela golf.

Annons

På somrarna brukar hon också få besök av hennes barn, och även systern prinsessan Désirées barn var där i somras. Men i augusti i år skakades den spanska paradis-ön av ett ruskigt regn-oväder och inne i Palma rapporterades rejäla stormar som ledde till förfärliga konsekvenser.

Det åskade och blixtrade och på flera håll blev det översvämningar samtidigt som flygtrafik och annat stoppades helt. För Hänt berättade Birgitta då om hur ovädret var för henne.

– Nej jag märkte inget av stormen, jag hade bara ett jätte-oväder här, men ingen tromb, tack och lov. Så nej då, jag mår så bra så. Det är väldigt lokalt allting här. Men ja, vi hade ju oväder här men inte sådana farligheter som jag såg på tv som visades från Palma. Men så farligt var det inte här, det var bara storm, regn och blixtar och allt det där. Det gamla vanliga, sa Birgitta då till Hänt.

Prinsessan Birgitta isolerad i sitt hem: ”Inget roligt”

Birgitta berättade för Hänt att det efter stormen gick tillbaka till att vara varmt och soligt igen. Men det är inte bara frid och fröjd när det kommer värmen.

Annons

För Svensk Damtidning berättar hon nu att det ibland har varit uppåt 40 grader varmt och det knappt då går att vistas ute.

– I somras var det omkring 40 grader hela tiden. Det var inget roligt. Man mår inget bra, jag mådde inget bra. Jag satt inne med air condition. Det är inte det man vill precis, men livet går vidare och allt är perfekt, säger hon till tidningen.

Men nu på hösten har det i alla fall blivit ett något mer behagligare klimat.

– Det är ganska kallt i och för sig, bara 22-23 grader men det ska bli bättre, säger hon.

FOTO: TT

Annons