LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Estelle måste lämna Sverige – blixtändringen för 12-åringen

05 sep, 2024
Prinsessan Estelle och drottning Silvia
Prinsessan Estelle lämnar landet tillsammans med kronprinsessan Victoria för att representera Sverige under Paralympiska spelen – men prins Daniel stannar hemma i Stockholm för andra uppdrag.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Sommaren närmar sig sitt slut, och hösten innebär en hel del nya åtaganden för vår svenska kungafamilj. För kronprinsessan Victoria, 47, innefattar det bland annat att ge sig tillbaka till skolbänken, för att fördjupa sin militära utbildning.

Men först ska hon medverka under paralympiska sommarspelen i Paris. Mästerskapet är i full gång och samlar över 4000 idrottare från hela världen.

Prinsessan Estelle lämnar Sverige för Paris

Det är sen tidigare känt att kronprinsessan Victoria, kommer vara på plats för att representera Sverige och heja på våra svenska idrottare under helgens tävlingar.

Annons

Men nyligen blev det dessutom en ändring i den kungliga kalendern, där vi får ta del av kungafamiljens olika uppdrag. Det visar sig nu att även prinsessen Estelle, 12, och drottning Silvia kommer åka till Frankrike tillsammans med med Victoria.

Någon som däremot inte kommer delta är prins Daniel, 50, som stannar i Stockholm för att heja på barnen som deltar i det årliga Generation Pep-loppet, som även kallas prins Daniels lopp.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle kommer befinna sig i Paris mellan 6-8 september. I den kungliga kalendern framgår det att Estelle åker till Frankrike, till en början stod bara kronprinsessans namn inskrivet de aktuella datumen. Men nu står det alltså klart att Estelle hakar på!

FOTO: Kungahusets hemsida
Prinsessan Estelle åker till Paris med mamma Victoria och mormor Silvia! FOTO: Pontus Lundahl/TT
Annons

FOTO: TT

Annons