LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Madeleine glömde att hämta på dagis – paniken på tunnelbanan

02 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Prinsessan Madeleine glömde hämta sin hund från hunddagiset på Östermalm – hundvakten tvingades ta med honom till förorten.
- Han skakade i hela kroppen när vi skulle åka tunnelbana. Jag fick hålla honom i famnen hela vägen, säger hundvakten Maria till Expressen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Det har alltid varit tydligt att prinsessan Madeleine är en hundmänniska. Under många år kunde vi ofta se henne på bild tillsammans med sin älskade familjemedlem jack russell terriern Zorro. Prinsessan hade fått den lilla valpen i present på sin tjugofjärde födelsedag av hennes dåvarande pojkvän Jonas Bergström. Zorro och Madeleine blev väldigt fästa vid varandra och han var en trogen följeslagare till henne ända tills han blev sjuk år 2015, då tvingades prinsessan ta det svåra beslutet att ta bort honom.

I början av tiden som Madeleine hade med Zorro, när han bara var ett år gammal, lämnades han på ett hunddagis på Östermalm om dagarna.

– Oftast var det prinsessan som lämnade Zorro på morgonen. Ibland kom hon också och hämtade honom. Ibland var det pojkvännen, eller någon av tre olika väninnor, berättar Maria, hundvakt på hunddagiset, i artikeln.

Annons

Prinsessan Madeleines stora miss – glömde hunden

Maria var den som hade i uppgift att städa ur de två rummen som hundarna på dagiset vistades i om kvällarna när alla hade hämtat sina fyrbenta vänner. Men en kväll var annorlunda. När klockan slagit 18 hade varken prinsessan Madeleine själv eller någon av de andra som brukade hämta Zorro kommit. Efter att ha pratat med sin chef om situationen bestämde sig Maria för att vänta på att prinsessan skulle dyka upp. Hon väntade tålmodigt i två timmar men ingen kom för att hämta hunden, då fick Maria på chefens inrådan ta till drastiska metoder: hon tog med Zorro hem till sin lägenhet i Botkyrka.

När de skulle ta sig ner i tunnelbanan märkte hon fort att han inte var van vid miljön.

– Jag fick bära honom hela vägen, säger Maria.

Fick100 kronor för besväret

Läget förbättrades inte när de väl kommit in i tunnelbanevagnen, Zorro var jätterädd och Maria fick hålla honom i famnen hela vägen hem. När de två resenärerna till slut kom hem till lägenheten som Maria delade med sin mamma, sina två söner och en annan asylsökande familj blev Zorro äntligen lugnare.

– Zorro var så glad hela tiden. Han hoppade runt och lekte med barnen, berättar Maria.

Dagen därpå tog hon med sig hunden tillbaka till dagiset och vid hämtningen fick Maria 100 kronor för besväret av prinsessan Madeleine.

FOTO: TT / Aftonbladet

Annons