ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Madeleine hos polisen – bryter tystnaden med ny bild: ”Få ett slut”

07 okt, 2024
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine har varit på ett viktigt besök hos Polismyndigheten.
Nu delar hon med sig av vistelsen på sociala medier.
”Måste få ett slut”, skriver hon på Instagram.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”Brand logo
Kungaparet avslöjar efter expertens utspel – så får de allt att hålla ihop: ”Bara att bita ihop”

Tidigare i år flyttade prinsessan Madeleine, 42, med familjen tillbaka till Sverige. Detta efter flera år i USA med maken Chris O'Neill, 50, och barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Sedan flytten har prinsessfamiljen haft fullt upp, bland annat har barnen börjat i svensk skola och Madeleine har synts på en diverse kungliga uppdrag.

På prinsessans officiella Instagramkonto har vi också fått ta del av några personliga glimtar från hennes nya liv i Sverige. Nyligen delade hon ytterligare ett sådant ögonblick – den här gången befann hon sig hos Polismyndigheten.

Prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill är nu bosatta i Sverige. FOTO: Pontus Lundahl/TT

Prinsessan Madeleines besök hos Polismyndigheten

Prinsessan Madeleine blev vice hedersordförande för World Childhood Foundation år 2021 och på organisationens initiativ besökte hon nyligen Polismyndighetens Interpol DevOps-team.

Annons

Under vistelsen fick hon se hur teknik och AI hjälper polisen i deras arbete, och besöket delade hon på Instagram.

”Jag fick tillfälle att träffa ett Interpol DevOps-team på Polismyndigheten och bevittna hur teknik och AI används för att stödja kritiskt polisarbete. Detta initiativ, som möjliggörs av @worldchildhoodfoundation, fokuserar på att påskynda utredningar av sexuella övergrepp mot barn, vilket möjliggör snabbare identifiering av offer samtidigt som det minskar påfrestningen på brottsbekämpande personal.”, skriver Madeleine och fortsätter:

”Vad den här gruppen åstadkom på bara en vecka visar hur snabbt vi kan utvecklas om vi engagerar oss – och det måste vi. Det krävs ett nätverk för att få ner ett nätverk, gå med oss i kampen för att få ett slut på sexuella övergrepp mot barn.”

I kommentarsfältet hyllas Madeleine för sin insats för att skydda barn som blir utsatta för sexuella övergrepp:

”Så viktigt att skydda våra barn. Och med det menar jag alla barn. Barn övergrepp stannar inte inom några riksgränser.", skriver en följare.

”Vilket fantastiskt engagemang!”, skriver en annan.

FOTO: TT

Annons