LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Sofias hemlighet om graviditeten – frustration efter nya bilderna

11 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Det har nu gått över en månad sedan hovet gick ut med prinsessan Sofias graviditet – men trots att det inte längre är någon hemlighet så döljer hon fortfarande magen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Åșa Vesterlunds avslöjande om Gunilla Persson: ”Håll i dig nu”Brand logo
Åșa Vesterlunds avslöjande om Gunilla Persson: ”Håll i dig nu”

Det var i början av september som nyheten om att prinsessan Sofia, 39, och prins Carl Philip, 45, går i väntans tider och i början av nästa år anländer deras fjärde barn.

Nyheten annonserades på Instagram där de skrev:

”Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn. Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program”.

Paret gifte sig 2015 och deras första barn, prins Alexander föddes året därpå i april 2016. Han följdes snart av prins Gabriel som föddes 2017 och fyra år senare föddes parets tredje barn, prins Julian.

Höll graviditeten hemlig

När de gick ut med den fjärde graviditeten i tidigt i september och födelsen är beräknad till februari så innebär det att Sofia var drygt fyra månader gravid när paret gick ut med nyheten.

Annons

Något som folk då reagerad på var att hon lyckats dölja graviditeten väl och att det inte alls gick att misstänka på bilderna som tagits av henne i närtiden.

Att paret höll graviditeten hemlig så pass länge är enligt hovexperten Herman Lindquist, 81, vanligt och förra graviditeten höll hon det hemligt i hela sex av nio månader.

Visar inte upp magen

Men någon bebiskula har, trots att det nu är publikt, ännu inte dykt upp, och prinsessan Sofia kan ses vara klädd i stora säckiga kläder på alla bilder som tagits av henne sedan paret gick ut med nyheten. Något som absolut kan vara frustrerande för de som vill följa graviditeten.

Bland annat närvarade hon under torsdagen på invigningen av Viktor Rydbergs grundskola i Fisksätra utanför Stockholm – och var då klädd i en löst sittande svart set.

FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/TT

Annons