LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Sofias etikettsbrott – detaljen i klänningen: ”Riskabelt”

03 sep, 2024
Till vänster: Närbild prinsessan Sofia. Till höger: prinsessan Sofia och prins Carl Philip går åt vänster. Sofia har på sig en orange-vit klänning vars släp hon bär upp. Carl Philip bär hennes väska.
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia var i helgen på plats på norska prinsessan Märtha Louises bröllop.
Sofia bar fler lyxiga detaljer – men kritiseras för sitt val av klänning!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Den sista augusti i år gifte sig den norska prinsessan Märtha Louise, 52, med sin kärlek, amerikanen och schamanen, Durek Verrett, 49.

Bröllopet skedde på hotellet Union Hotel i norska byn Geiranger, och på plats var våra svenska kungligheter kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia!

Men nu kritiseras prinsessan Sofia för sitt klädval, då hon kan ha begått ett etikettsbrott.

Lyxiga detaljerna i prinsessan Sofias outfit – så mycket kostade det

Prinsessan Sofia dök upp i en vacker klänning med flera lyxiga detaljer. Enligt Nyheter 24 bar hon bland annat platåklackar från Gianvito Rossi, som kostar omkring 7500 kronor.

Annons

Prinsessans väska är gjord av den svensk-irakiska designern Susan Szatmary, och enligt Vogue Scandinavia har märket burits tidigare av både kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia – och är mycket populärt hos den sistnämnda.

– Första gången var det på Nobelpriset och det var som att ens dröm gick i uppfyllelse. Det är en speciell känsla och speciellt när det är en prinsessa som bär den, säger designern Susan Szatmary till Vogue.

Väskan som Sofia bar på bröllopet är en ”Port Dore” och kostar 17 229 kronor.

Prinsessan Sofia bar också tre ringar från den belgiska designduon Bigli, som Nyheter 24 skriver kostar 30 000 kronor styck. Och örhängena var ännu lyxigare! De är nämligen av märket Ole Lynggaard, och kostar enligt tidningen hela 259 000 kronor.

Prinsessan Sofia står bredvid prins Carl Philip i orange klänning med stora örhängen och beige väska.
Prinsessan Sofia syns med lyxig väska och örhängen på prinsessan Märtha Louises bröllop. Foto: Robin Utrecht / dana press / TT
Annons

Sofias etikettsbrott på Märta Louises bröllop

Prinsessan Sofias klänning är av klädmärket Lilli Jahilo, som hon tidigare har burit på bland annat Nobelmiddagen 2022. Prislappen för liknande klänningar av samma modell ligger på 25 000 kronor.

Klänningen är orange upptill, men tonas sedan ut i i vitt nedtill. Något som tidningen Hello! reagerar på.

Sofia verkade ha tänjt på reglerna när hon sågs gå in i bröllopstältet på fyrstjärniga Hotel Union i en orange och elfenbensvit klänning”, skriver de.

Enligt tidningen så var gästerna nämligen uppmuntrade att klä sig i långa balklänning och undvika färgen vit.

Färgen är inte bara reserverad för bruden, utan det är också ett riskabelt val med tanke på den gräsbevuxna omgivningen, vilket kan vara anledningen till att Sofia sågs bära upp klänningen släp över sin arm”, fortsätter Hello!.

Prinsessan Sofia syns bära upp sin orange-vita klänning. Foto: Heiko Junge/TT

FOTO: Robin Utrecht/dana press/TT, Heiko Junge/TT

Annons