LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Sofias föräldrar lämnar allt – beslutet efter alla år

12 okt, 2024
AvMalin Stenberg
Prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist har flyttat från Älvdalen – och är numera skriven på en adress i Stockholm.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igenBrand logo
Pär Lernström och Anders Bagge pinsamma miss – känner inte igen

Nyligen framkom det att prinsessan Sofias, 39, pappa Erik Hellqvist, 75, hade flyttat ifrån familjens hus i Älvdalen, där han och frun Marie Hellqvist, 67, bott tillsammans i närmare 20 år.

I stället har Sofias pappa nu folkbokfört sig i en av kungens fastigheter nere i Stockholm. Samtidigt är Sofias mamma Marie fortfarande skriven på adressen i Dalarna.

På adressen har tidigare drottning Silvias brorson, Patrick Sommerlath, bott och bostaden ligger nära prinsessan Sofia och prins Carl Philips, 45, nuvarande bostad.

Hovet dementerar skilsmässoryktet kring Sofias föräldrar

Men någon skilsmässa ska inte ligga bakom beslutet att flytta isär.

Hovet har tidigare dementerat att det skulle var en anledning till att föräldrarna inte längre är skrivna på samma adress.

Annons

– Det stämmer: Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm. I övrigt kommenterar inte hovet privata boenden, säger hovet till Svensk Damtidning.

I samma artikel framkommer det även att hovet meddelat att lägenheten är tänkt att den 30 kvadratmeter stora lägenheten är tänkt för både mamma Marie och pappa Erik.

Sofias föräldrar får mer tid med barnen – och fler barnbarn är påväg

Något som Svenska Damtidning uppger kan ligga bakom beslutet att lämna Älvdalen är att de genom att ha en bostad i Stockholm kommer närmare parets tre barn. Detta då även prinsessan Sofias två systrar Lina och Sara bor i huvudstaden. Åtminstone en av systrarna, Lina, har två barn, så föräldrarna har alla sina barnbarn i Stockholm.

Att Sofia dessutom är gravid och väntar parets fjärde barn i början av februari, kan även det utgöra en grund till föräldrarnas beslut att lämna dalarna.

I den nya bostaden i Stockholm kommer de endast bo ett par kilometer från sin dotter, hennes man och sina barnbarn.

FOTO: CLAUDIO BRESCIANI/TT /ANDERS WIKLUND/TT

Annons