LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Sofias mammas nya liv – maken har flyttat efter 42 år

06 okt, 2024
author Elliot Gustafson
Elliot Gustafson
Nyligen uppdagades det att prinsessan Sofias föräldrar, Marie och Erik Hellqvist, har flyttat isär.
Hovet har dementerat skilsmässa, men att prinsessans mamma nu har fått ett helt nytt liv – det råder det inga tvivel om.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Tidigare i veckan kom Expressen med uppgifterna: prinsessan Sofias föräldrar har flyttat isär.

I Sverige kan man nämligen beställa utdrag ur Skatteverkets folkbokföring, och när tidningen fick ta del av handlingen, framgick det att Erik Hellqvist numera är skriven på en lägenhet i Stockholm.

Nyheten fick alla med något som helst intresse av den svenska kungafamiljen att höja på ögonbrynen, eftersom att prinsessans mamma Marie, 67, och Erik, 75, i snart 20 år bott tillsammans i det gula huset i lilla Kåtilla utanför Älvdalen i Dalarna.

Marie står fortfarande skriven på adressen i Dalarna, och till Svensk Damtidning berättade hovet att förändringen för prinsessans Sofias föräldrar inte handlar om någon skilsmässa.

Annons

Därför bor Marie och Erik Hellqvist isär

Prinsessans föräldrar har två boenden ihop och mycket mer än så kan inte hovet berätta.

– Det stämmer: Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm. I övrigt kommenterar inte hovet privata boenden.

I handlingen som Expressen tagit del av framgår det också att Eriks anmälan om att flytta bokfördes den 21:a augusti och att själva flytten ska ha skett den första augusti.

Hovet, i kontakt med Svensk Damtidning, meddelade att lägenheten som är på 30 kvadratmeter, är till för både Marie och Erik att bo i. Och självklart innebär det hela en stor förändring för Marie som efter närmare 20 år njutit av den krispiga luften och den vackra älvdalskan.

Prinsessans Sofias mammas nya liv med boendet

Men nu byter alltså Marie livet som doldis med en förkärlek för motorer i Älvdalen mot huvudstadens dubbdäcksförbud och pulserande nattliv. Dessutom kommer mamman mycket närmare sina tre barn, prinsessan Sofia, Sara och Lina.

Och inte bara barn, utan även barnbarn, då prinsessan Sofia är gravid och väntas föda sitt fjärde barn i början av nästa år. Då kommer Erik och Marie bara vara några kilometer bort för att avlasta med hämtning och lämning, skjutsa till aktiviter och förbereda mellanmål.

Vardagen kommer sannerligen aldrig att vara densamma igen för de två makarna när de nu kommer få byta sina tidigare intressen mot den kanske lite mer fartfyllda tillvaron som morföräldrar i Stockholm.

FOTO: TT

Annons