LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prins Carl Philip ledsnar helt efter Rasmus Troedssons beteende

20 sep, 2024
AvOla Lagerström
Prins Carl Philip
Rasmus Troedsson stirrade på prins Carl Philip – utan att förstå att det var han.
– Till sist såg han jätteilsken ut, säger Vår tid är nu-stjärnan i en intervju med Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Marcus & Martinus vädjan till fansen: “Lämna hotellet”Brand logo
Marcus & Martinus vädjan till fansen: “Lämna hotellet”

Hur står det till Rasmus Troedsson?

– Det står alldeles utmärkt till. Dock hamnade jag och min fru Ulrika i en lite udda situation när vi på midsommarafton bodde på ett litet slott i Småland och blev sura på varandra. Svärmor var också med, men hon låg och sov. Ulrika och jag satt själva i matsalen och hamnade i ett mycket irriterat samtal. Till sist vräkte jag ur mig: ”Då skiljer vi oss” – och så upptäckte jag att man kunde göra det online. Sagt och gjort så skickade vi in ansökan, sedan gick Ulrika ut och sprang. När hon kom tillbaka kramades vi och skrattade åt dråpligheten och skulle genast ta tillbaka ansökan, men det visade sig att det inte gick. Aningen pressade av situationen fick vi ringa till tingsrätten på måndagen och dra tillbaka vår ansökan. Nu skulle ingen få veta något, men på tisdagen började vi få samtal och sms från kvällstidningarna. Det här blev en story vevades i ganska många tidningar. Gissa om vi skämdes! Till råga på allt började somliga tro att jag hade börjat dricka. Det är ju många som känner till att jag är nykter alkoholist. Misstanken var helt grundlös, men jag kunde förstå oron, givet att det hände på midsommarafton. Ja, vi kommer aldrig ansöka om skilsmässa igen, (skratt).

Annons

det här är rasmus Troedsson

Namn: Rasmus Troedsson Hasselgren.

Ålder: 60.

Min familj består av: Hustrun Ulrika Hasselgren, 58, sonen Fredrik, 34, dottern Cecilia, 30. Svärmor Gudrun Hasselgren, 87.

Bor: Sundbyberg i Stockholm och gård i Skåne.

Jag roas av: Översittarhumor är det roligaste jag vet. Att se en högfärdig översittare tappa ansiktet, på ett vältajmat sätt, är oslagbart. Det är väl därför brittisk humor älskas över hela världen.

Till vardags klär jag mig: Gärna i kavaj och skjorta och chino. Aldrig någonsin i träningskläder. Inte ens på gym.

Jag skulle aldrig avslöja att: Jag har närmare hundra vita Eton och Stenström-skjortor, men eftersom jag inte vill slita på dem så köper jag billiga ditos som jag kränger på mig till min frus irritation. Hon anser att beteendet är fullständigt vrickat!

På sikt vill jag gärna: Gå ner i vikt, ärva 50 miljoner och skänka alltihop till ”Mercy Ships” för att hjälpa världens fattigaste att få tillgång till säker kirurgi.

Kändismerit: Efter en inspelning på Grand Hotell hamnade Lasse Anrell och jag i baren. Intill mig stod en herre som jag först inte kände igen. Sedan tappade jag hakan när han tilltalade mig och jag såg att det var Frank Sinatra. Tyvärr dog samtalet abrupt när jag avslöjade att jag var programledare och ville få en intervju med honom, men hur är det man säger? ”En framgångsrik man har ägt en Jaguar, planterat ett träd och hälsat på Franky.” Sedan dess är jag med andra ord nästan en riktig man!

Du och Ulrika har slagit ner era bopålar på två ställen. I Stockholm har ni lägenhet, i Skåne har ni en gård insprängd i en ljuv bokskog. Är det sant, som ryktet säger, att Bröderna Lejonhjärta spelades in nästgårds?

Annons

– Ja, absolut! Det är i de här omgivningarna, på Linderödsåsen och Brösarps backar, som Bröderna Lejonhjärta spelades in – och det är precis lika vackert i verkligheten. Kanske är det därför jag känner mig som världens mest lyckligt lottade som får bo på två ställen året runt.

Rasmus Troedsson: Så träffades jag och Ulrika

Strövar det omkring vildsvin i trädgården?

– Nej, men flera grannar har haft besök av vargar. Vi har en utfodringsplats i skogen. På den finns en kamera. Via bilderna kan vi följa vargarna i vår omedelbara närhet, likaså vildsvinen som bökar i skogen.

På vilken plats fann du Ulrika en gång i tiden?

– Hemma hos henne i hennes vackra våning på Odenplan. Jag blev inbjuden via en gemensam vän. Bara några dagar senare blev vi ett par. Inom tre månader gifte vi oss. Sedan tog det två år att lära känna varandra...

Vilket årtal snackar vi nu?

– 2012.

Varför älskar du henne?

– För att hon är en mycket klok, varm och balanserad person som sällan eller aldrig är särskilt oroad. Jag älskar hennes leende och ansiktsdrag och hennes sätt att skratta och njuta av livet.

Annons

Varför tror du att Ulrika älskar dig?

– För att jag är så väldigt snygg! Skämt åsido. Viktigast av allt är nog att vi delar tro på Jesus och ber om hans hjälp så ofta vi kan. Att leva som troende innebär inte att vi på något sätt är förträffliga, utan att vi tar emot hjälp från gud.

När retar ni gallfeber på varandra?

– När vi är omedgörliga och ogenerösa mot varandra. Det är något vi jobbar hårt på att få stopp på.

Din gestaltning av hovmästaren ”Bellan” i dramaserien Vår tid är nu 2017 blev tokhyllad. Får du ryggdunkar mest varenda dag?

– (Skratt) Inte varje dag, men ganska ofta. Särskilt när serien går i repris – just nu på Viasat så vitt jag vet.

Varför blev du skådespelare en gång i tiden?

– Jag gav mig själv en huvudroll, 1996, när jag jobbade som producent och regissör på Cosmonova. Några sa att mitt beslut var helknäppt. Jag saknade skådespelarkunskap, men det gick ju toppenbra, så när som att den här produktionen blev ganska dyr. Sedan dess har jag jobbat på!

Annons

Vem är den kändaste personen du träffat över en kopp te?

Max von Sydow. Det var verkligen en upplevelse. En finare, ödmjukare och vänligare herre fick man leta efter!

När i livet har du mått som bäst?

– Jag får nog säga att det är nu. Allt rullar på och jag är inte lika ängslig över vad folk tycker och tänker om mig.

Har du någon gång krälat runt i rännstenen?

– Man brukar säga att alkoholister är de enda som ligger i rännstenen och ser ner på sin omgivning. Så var det även för mig innan jag nyktrade till 1996.

Vad blev vändningen?

– Jag nådde min botten och blev konfronterad och ställd inför ultimatum av Tomas Alfredson, regissören. Om jag inte blev nykter upphörde vår vänskap. Även Ulf Brunnberg pressade mig att söka hjälp.

Annons

Vad hade du blivit om du inte blivit skådespelare?

– Jurist. Jag läste på juristlinjen i Lund. Sedan bytte jag till juristlinjen på Stockholms universitet. Så småningom fick jag jobb på Sveriges radio. Resten är, som man säger, historia.

Hur ofta byter du lakan i sängen, din lortgris?

– Varje vecka. Jag är något av en pedant!

Vem i kungafamiljen har du spänt ögonen i?

– Jag mötte någon på Birger Jarlsgatan, en tidig morgon, som jag verkligen kände igen. Jag stirrade på honom samtidigt som jag försökte komma på vem det var. Till sist såg han jätteilsken ut. Då kom jag på vem det var: prins Carl Philip!

Vad gör du när du chillar?

– Somnar.

Slutligen Rasmus, vad skulle du välja: gå omkring i rosa Foppa-tofflor och bli utskälld av en uppkäftig skomakare, djuphavsdyka med ett fyllo i Klarälven eller glida ut på ett isflak på Storsjön – utan halsduk?

– (Skratt). Gå omkring i rosa Foppa-tofflor!

FOTO: Mikael Fritzon/TT

Annons