LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Så höll prinsessan Sofia graviditeten hemlig – ingen visste

02 sep, 2024
prinsparet gravida
Prinsparet väntar sitt fjärde barn, bekräftade hovet under månaden.
Hovexpert Herman Lindquist förklarar hur graviditeten hållits hemlig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidentenBrand logo
Här syns prinsessan Sofia i omtalade klädvalet bredvid presidenten

Det var under måndagen som prinsparet gick ut med prinsessan Sofia är gravid med deras fjärde barn. På hovets officiella hemsida och sitt gemensamma Instragram-konto skriver de:

”Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn. Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program”.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har hemlighållit graviditeten i fyra månader

Då beräknad födsel är i februari nästa år, innebär det att prinsessan varit gravid i drygt fyra månader. Något hon hittills inte verkar ha haft något problem att dölja.

Annons
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia anländer till norska prinsessan Märtha Louise och Durek Verrets bröllop, lördag den 31 augusti. Foto: TT / Robin Utrecht / dana press

Så sent som i helgen gästade hon tillsammans med maken norska prinsessan Märtha-Louises bröllop. Där bar hon en vacker orangevit klänning med släp – som dessutom hade en åtsittande mudd som markerade midjan.

Ingen tydlig bebisbula ännu! Foto: TT / Robin Utrecht / dana press

Hovexperten förklarar: Så döljer prinsessan graviditeten

Hänt har tidigare intervjuat hovexpert Herman Lindquist, 81, om hur det går till när någon i kungahuset blir gravid. Av olika anledningar vill man ofta vänta så långt in det bara går.

Annons

– Det är av rent medicinska skäl, det kan hända olyckor som det alltid kan med graviditeter. Då måste man vara riktigt säker på det. Går de ut med det så fokuseras det väldigt mycket på den modern och allt som ska hända, det blir uppmärksamhet så det är skönare för de att få vara ifred, sade han då till Hänt.

Många inom hovet vet dock betydligare tidigare, eftersom de jobbar så nära dem. Vissa behöver också hjälpa till med exempelvis kläder som ska kunna dölja den växande magen. Herman berättar att lojaliteten bland personalen som jobbar nära kungligheterna är hög, så det finns ingen risk att nyheterna läcker ut i förtid.

– Det svenska hovet har väldigt lojal och bra personal och har haft i alla generationer tillskillnad från många andra hov. Så de skulle inte avslöja någonting som de inte får avslöja. De är väldigt lojala, säger han.

FOTO: TT, Instagram

Annons