LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Så ska Sofia och Carl Philips bebis heta – betydelsen bakom namnvalet

22 sep, 2024
prinsessan sofia och prins carl philip med sina söner
Prinsparet väntar tillökning i februari!
Hovexperter landet runt påstår sig nu veta vad det kommande lilla knytet ska döpas till redan nu – här är den grundade anledningen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

I början på månaden kom den den glädjande nyheten att prinsessan Sofia, 39, och prins Carl Philip, 45, ska få ett fjärde barn – kungaparets nionde barnbarn!

Sedan tidigare har prinsparet de tre sönerna prins Alexander, 8, Gabriel, 7, och Julian, 3. Spekulationerna om det blir en liten prinsessa som ansluter familjen denna gång går varma i stugorna. Inte minst av radioprofilen Titti Schultz, 52, som tillsammans med Ebba Kleberg von Sydow, 43, driver podcasten Monarkerna.

– Jag har känt, sedan nyheten kom, att det här blir en prinsessa. Jag är helt säker. Jag är beredd att börja betta på det. Stora summor. Jag är helt säker på det. Jag har noll intuition, så jag har förmodligen fel. Tills barnet är här kommer jag att säga att det blir en prinsessa, 100 procent, sade hon nyligen i TV4:s Nyhetsmorgon.

Annons

Programledaren Jenny Alversjö, 50 sätter sig då emot – hon har nämligen för sig att det är högre sannolikhet att prinsessan får ytterligare en pojke då hon redan har fått tre.

Så resonerar prins Carl Philip och prinsessan Sofia när de döper barnen

Om det skulle bli en flicka, tror sig Ebba veta vad de skulle döpa sin prinsessa till, åtminstone i något av mellannamnen.

– Om jag skulle slänga in ett säkert namn, så blir det nog Marie i så fall, efter Sofias mamma. Att det blir ett mellannamn. Sedan skulle jag tippa på och hoppas på ett klassiskt kungligt namn, Sibylla, efter kungens mamma. Ingrid, superbra. Eller Kristina, säger hon i programmet.

Och hon har en god poäng i detta. Så har nämligen prinsparet resonerat förr skriver Svensk damtidning, då de valt namn till sina söner. Alla namn kommer på ett eller annat sätt från betydelsefulla familjemedlemmar.

Prins Alexander Erik Hubertus Bertil – har fått namnet Erik efter Sofias pappa Erik, Hubertus efter kungens mellannamn och Bertil från kungens farbror som Carl Philip stått nära.

Gabriel Carl Walther – Carl är ett släktnamn på flera sätt (inte minst sin egen pappa Carl Philip) och Walther kommer från Silvias pappa.

Julian Herbert Folke – Herbert hette Sofias morfar i andranamn och Folke heter kungen i tredjenamn.

FOTO: TT

Annons