LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Sanningen bakom prinsessan Sofias pappas flytt – därför lämnade Erik allt efter 42 år

08 okt, 2024
prinsessan sofia och föräldrarna, prins carl philip
Prinsessan Sofias pappa Erik Hellqvist berättar nu om verkliga orsaken till flytten till Stockholm...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Prinsessan Sofia, 39, växte upp i Älvdalen, tillsammans med systrarna Lina och Sara samt föräldrarna Marie och Erik Hellqvist. Sedan 2005 då familjen flyttade in har barndomshuset stått intakt, med båda föräldrarna bosatta i det. Men i dagarna nåddes vi av beskedet att pappa Erik har flyttat ut.

Prinsessan Sofias föräldrar flyttar – nya livet

Sedan mitten av augusti är han nämligen folkbokförd i Stockholm – på en adress nära prinsparet runt Norra Djurgården. Det var Expressen som först avslöjade adressändringen, och hörde då av sig till Erik som i telefon bekräftade att han är bosatt i Stockholm.

Annons

På frågan huruvida det var för att komma närmare sina barn och barnbarn svarade han som hastigast:

– Ja, så är det väl alltid, men jag pratar inte mer om sånt.

Även hovets informationschef Margareta Thorgren har bekräftat informationen, men menar att föräldrarna äger de båda bostäderna ihop.

Prinsessan sofias föräldrar
Prinsessan Sofias föräldrar. Foto: Charles Hammarsten/TT

Vill vara närmare familjen – som snart får tillökning

– Det stämmer: Prinsessan Sofias föräldrar har två boenden tillsammans, ett i Älvdalen och ett i Stockholm. I övrigt kommenterar inte hovet privata boenden, sade hon nyligen i en intervju med Svensk Damtidning, i vilken hon också dementerade ryktena om att det rörde sig om en skilsmässa.

Annons

Den nya bostaden är således till för att de båda två ska kunna vara närmare familjen. Extra läglig är ju flytten nu eftersom prinsparet, som sedan tidigare har sönerna Alexander, Gabriel och Julian – under 2025 ytterligare ett litet barn. Nu är morfar inom promenads avstånd, och kan vid behov enklare rycka in som barnvakt!

FOTO: TT

Annons