LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Sanningen om kronprinsessan Victorias hår – därför är det aldrig utsläppt

22 okt, 2024
Kronprinsessan Victora syns nästan aldrig ha en frisyr med utsläppt hår. Nu svarar hovfrisören på hur det kommer sig. – Kan se väldigt privat ut, säger Peter Hägelstam i podcasten Monarkerna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Det var år 1981 som hovfrisören Peter Hägelstam först blev introducerad till drottning Silvia, 80. Idag har Peter varit Silvias privata frisör i över 40 år och han stylar drottningen inför allt från Nobelmiddagar till resor och officiella uppdrag.

Den kungliga frisören gästade nyligen Titti Schultz och Ebba Kleberg von Sydows podcast Monarkerna, för att berätta om just kungligheternas hår.

Hovfrisörens avslöjande: ”Koppla på lite extra”

I podcasten får Peter frågan om han ibland fyller på med löshår på drottningen.

Annons

– För det första så är jag en gentleman och en gentleman talar aldrig om sådana saker. Men det är klart att ibland kan det vara skönt för det egna håret att vila lite, så man kan liksom lösa en situation med att koppla på lite extra, avslöjar Peter.

Alla i den svenska kungafamiljen har sina egna unika stilar som med åren blivit deras signum. Prinsessan Madeleine har gärna sitt blonda hår utsläppt, medan prinsessan Sofia inte är rädd för att experimentera med både slingor och lugg.

Däremot är kronprinsessan Victoria, 47, något mer konservativ när det kommer till håruppsättningar.

Hovfrisören – därför har kronprinsessan aldrig utsläppt hår

Kronprinsessan syns nämligen nästan aldrig i utsläppt hår. Antal tillfällen Victoria haft utsläppt hår ute bland folk är inte många. Vid ett fåtal tillställningar och någon enstaka Nobelmiddag så har det skett.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel, Polarpriset 2012. FOTO: BERTIL ERICSON / TT

Men oftast så har hon håret i en knut i nacken, en hästsvans eller en mer avancerad håruppsättning. Så har det sett ut de senaste åren.

Annons
Kronprinsessan Victoria vid firandet av det nordiska ambassadkomplexets 25-årsjubileum i Berlin, Tyskland. FOTO: Christine Olsson/TT

Peter får frågan om det finns någon slags etikett eller kod kring det hela, som gör att man så sällan ser kronprinsessan i utsläppt hår.

– För det första så tycker jag nog att hon har en god smak för hur hon vill se ut och med det även hur hon inte bör se ut. Det är klart att kronprinsessan har ett lockigt hår, och då tar ju väder och vind hand om det och det kan se väldigt privat ut, lite som vem som helst, vilket hon ju faktiskt inte är.

– När hon har sin slanka stil och allt det där, då ser jag hennes ögon, kindben och vacker profil. Det ser jag när hon har en helt ren svans, det är bara sådär: Japp! Hon är vacker i det. Sen finns det tillfällen där man ser henne med ett öppet hår eller privat bild, det kan vara charmigt att se det också.

Annons

FOTO: BERTIL ERICSON / TT / Magnus Lejhall/TT / Christine Olsson

Annons