LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Skakande orden efter dubbla cancerbesked i kungafamiljen: ”Klarar det inte”

22 okt, 2024
Inom loppet av ett år fick hertiginnan av York, Sarah Ferguson, två cancerbesked.
Nu berättar hon om den tuffa tiden.
– Jag klarar det inte, säger hon i en video på TikTok.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?Brand logo
Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?

Hertiginnan av York Sarah "Fergie" Ferguson, 65, har haft ett tungt år och på mycket kort tid har hon fått två jobbiga besked. Förra sommaren fick hon beskedet att hon hade en tidig form av bröstcancer och efter det följde en operation.

I en ny video på Tiktok reflekterar hon över att hon fick diagnosen om bröstcancer.

– Det var en ihålig känsla av total rädsla... Bilresan från Royal Free till Edward VII Hospital tog 40 minuter och jag pratade bara inte. Jag klarar det inte, jag kunde inte prata. Det är väldigt intressant för mig, säger hon öppet i videon.

Sarah Ferguson har fått hudcancer – berättar om oron

Detta är dock inte det enda cancerbeskedet vi nås av från den brittiska kungafamiljen. Även om Sarah Ferguson skilde sig från prins Andrew, 64, 1996 så har hon fortsatt en nära relation till familjen och är aktiv inom olika välgörenhetsprojekt. Prins Andrew och Sarah Ferguson fick döttrarna prinsessan Beatrice, 36, och prinsessan Eugenie, 33, tillsammans. Prinsessan Beatrice är dessutom gravid med sitt andra barn.

Annons

Med andra ord blir Sarah Ferguson snart mormor igen men trots det går det inte att sticka under stol med att hon går igenom en tuff tid. För nu kommer nämligen nästa obehagliga besked; hon har fått hudcancer.

Detta avslöjade hon i januari, bara månader efter att hon behandlats för bröstcancer.

– Efter att hon i somras fick diagnosen en tidig form av bröstcancer har Sarah nu fått diagnosen malignt melanom, sa en talesperson för hertiginnan enligt The Sun.

Sarah Ferguson om cancerbeskedet – så lever hon idag

Vidare kom det fram att Ferguson har den typen av cancer som kan spridas till andra delar av kroppen. Att få två cancermeddelanden så nära varandra har tydligt satt sin prägel på hertiginnan. Lyckligtvis genomgick hon framgångsrik behandling och operation för bröstcancer förra året.

Men allt var såklart väldigt svårt för henne.

– Jag kunde inte uttrycka mig, jag gick tillbaka till att vara en liten tjej. Det var lättare att inte be om stöd och bara ta itu med det, för det är det jag är van vid, det är det jag kan. Det är det jag har fått lära mig, säger hon och tillägger att hon först nu är stolt över sina ärr, säger Sarah på Tiktok och fortsätter:

– Jag trodde aldrig att man skulle kunna frigöra hjärtats kedjor genom cancer, genom att lära sig vad det innebär att kunna tala just nu, i det här ögonblicket. Om hur det känns att be om hjälp, att ge upp och att inse att allt kommer att ordna sig, säger hon.

Avslutningsvis påpekar Ferguson att det alltid finns glädje där ute, och att livet är för kort för att oroa sig för mycket.

FOTO: TT

Annons