LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Sofia och Carl Philip har tre söner – nu blir det en prinsessa: ”Helt säker”

18 sep, 2024
AvMalin Stenberg
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine anländer till Kungliga Operan inför riksdagens föreställning med anledning av riksmötets öppnande. Jessica Gow/TT
Hovet går i väntanstider efter att prinsparet gått ut med att de väntar tillökning i början på nästa år.
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har sedan tidigare tre söner och nu är spänningen stor om det äntligen blir en liten flicka.
– Det här blir en prinsessa. Jag är helt säker. Jag är beredd att börja betta på det, säger hovexperten Titti Schultz.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

I början av september gick hovet ut med att Prinsessan Sofia, 39, och Prins Carl Philip, 45, väntar sitt fjärde barn – kungaparets nionde barnbarn.

Paret har sedan tidigare de tre sönerna Alexander, 8, Gabriel, 7, och Julian, 3.

Men nu ska alltså familjen få tillökning med ett litet syskon och den stora frågan är om det kommer bli ytterligare en liten prins eller om bröderna kommer få en syster.

Helt säker: "Blir en prinsessa"

Ebba Kleberg von Sydow och Titti Schultz driver podden Monarkerna och ser fram emot det kungliga tillskottet.

Titti Schultz sa under söndagens sändning av nyhetsmorgon att hon inte har några tvivel om barnets kön.

– Jag har känt, sedan nyheten kom, att det här blir en prinsessa. Jag är helt säker. Jag är beredd att börja betta på det. Stora summor. Jag är helt säker på det. Jag har noll intuition, så jag har förmodligen fel. Tills barnet är här kommer jag att säga att det blir en prinsessa, 100 procent, säger hon.

Programledaren Jenny Alversjö flikar in att hon har för sig att det är mer sannolikt att få ytterligare en pojke om man redan har fått tre – men det tror inte Titti är ett hinder för prinsparet.

Annons

– De kan ha gjort såna här trick som hängt från en takkrona, stått på händer. Sånt där som man hittar på, ”så här får du en flicka”, säger hon skämtsamt.

Tror på släktnamn

Blir det en liten flicka så tror Ebba von sydow att paret väljer att använda sig av släktnamn.

– Om jag skulle slänga in ett säkert namn, så blir det nog Marie i så fall, efter Sofias mamma. Att det blir ett mellannamn. Sedan skulle jag tippa på och hoppas på ett klassiskt kungligt namn, Sibylla, efter kungens mamma. Ingrid, superbra. Eller Kristina, säger Ebba.

Hon tillägger att om det blir en fjärde pojke hoppas hon på namnet Folke.

Annons