LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Sofia och Carl Philips dröm har gått i uppfyllelse – vännen: ”De är överlyckliga”

18 okt, 2024
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattanBrand logo
Carola Häggkvist och dottern Zoe strålar på röda mattan

Det var i september som hovet meddelade att kungen ska få sitt nionde barnbarn! Prinsessan Sofia, 39, väntar sitt och prins Carl Philips, 45, fjärde barn!

Enligt hovet kommer den blivande fyrabarnsmamman att jobba på som vanligt under graviditeten.

”Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i prinsessan Sofias officiella program”, skriver Kungliga hovstaterna på sin hemsida.

Prinsparet har sedan tidigare tre söner – Alexander, 8, Gabriel, 7, och Julian, 3, och nu undrar många om de små prinspojkarna ska få en lillebror eller lillasyster! Att utöka familjen med ännu ett barn är en dröm som går i uppfyllelse för Sofia och Carl Philip.

Annons

Vännen vittnar om Sofia och Carl Philips lycka

– Sofia och Carl Philip är förstås överlyckliga, säger en av prinsparets vänner till Hänt och avslöjar nu att det blir en prinsessa:

– Sofia är säker på sin sak – äntligen en flicka. Hon har längtat så efter en dotter!

Några som är insatta i den svenska kungafamiljens väl och ve är hovexperterna och journalisterna Ebba Kleberg von Sydow, 43, och Titti Schultz, 52, som vi hör i podcasten ”Monarkerna” i Sveriges Radio.

Schultz är tvärsäker på att den kommande kungliga bebisen blir en flicka, berättar hon i Nyhetsmorgon.

– Jag har känt, sedan nyheten kom, att det här blir en prinsessa. Jag är helt säker. Jag är beredd att börja betta på det. Stora summor. Jag är helt säker på det. Jag har noll intuition, så jag har förmodligen fel. Tills barnet är här kommer jag att säga att det blir en prinsessa, 100 procent, säger Schultz.

Hon spekulerar även hur prinsparet nått fram till lyckan – efter tre söner...

Annons

– De kan ha gjort såna här trick som hängt från en takkrona, stått på händer. Sånt där som man hittar på, ”så här får du en flicka! skojar hon.

Det ska prinsessan Sofias bebis heta

Det finns också funderingar kring vilka namn Sofia och Carl Philip funderar på att ge sin kommande bebis. Ebba von Sydow tror att paret kommer välja släktnamn, kanske Marie!

– Efter Sofias mamma. Att det blir ett mellannamn. Sedan skulle jag tippa på och hoppas på ett klassiskt kungligt namn, Sibylla, efter kungens mamma. Ingrid, superbra. Eller Christina, spår hon.

Vanligt är att blivande föräldrar blickar mot släktens äldre generation i jakt efter namn till sina barn. Prinsessan Sofias mamma heter även Britt i mellannamn, och vår drottning Silvias mellannamn är Renate.

Kungens systrar, de så kallade Hagasessorna, heter Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina. Den yngsta generationen av småprinsessor har alla fått förnamn som föräldrarna själva varit väldigt förtjusta i – och som har det gemensamma att namnet slutar på ”e”, och sedan har de alla släktnamn som mellannamn:

Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary, 12, och prinsessan Leonore Lilian Maria, 10,och prinsessan Adrienne Josephine Alice, 6.

Vilka namn som Sofia och Carl Philip kommer att välja får vi veta först om fyra månader, då bebisen är beräknad till februari 2025.

FOTO: TT

Annons