LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Prinsessan Sofias söner reagerar på graviditeten – nu samlas familjen

07 sep, 2024
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Alexander, prins Gabriel och Prins Julian
Nyligen gick kungahuset ut med att Prinsessan Sofia är gravid.
Nu avslöjar hon vad sönerna önskar för kön för den nya bebisen:
– Om det blir..., säger Sofia till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Nyligen kom den glädjande nyheten att prinsessan Sofia, 39, är gravid igen! Det var under måndagen, På hovets officiella hemsida och sitt gemensamma Instragram-konto, som prinssparet gick ut med att Sofia väntar sitt fjärde barn tillsammans med prins Carl Philip, 45.

”Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia har den stora glädjen att meddela att Prinsessan väntar parets fjärde barn. Prinsessan Sofia mår bra och nedkomsten beräknas till februari 2025. Under hösten väntas inga förändringar i Prinsessan Sofias officiella program.", skrev de då.

Prinsessan Sofia avslöjar sönernas önskemål för den nya bebisen

Många hoppas på att det blir en liten prinsessa denna gången då prinsparet sedan tidigare har tre söner: prins Alexander, född 2016, prins Gabriel, född 2017 och prins Julian, född 2021.

Annons

Det nya syskonet är beräknat att välkomnas i februari 2025.

Nyligen kommenterade prinsparet för första gången offentligt den glada nyheten och fick då frågan om deras tre söner skulle föredra en lillebror eller syster.

– De verkar glada oavsett om det blir det ena eller det andra tror jag, säger prinsessan Sofia till Aftonbladet och Prins Carl Philip fyller i:

– Ja när vi berättade för dem om nyheten blev de superglada såklart.

– Lite otåliga, det är långt kvar till februari tycker dem, tillade Sofia.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip hemlighöll graviditeten

Då beräknad födsel är i februari nästa år, innebär det att prinsessan varit gravid i drygt fyra månader. Något hon hittills inte verkar ha haft något problem att dölja.

Enligt den kungliga experten Herman Lindqvist, 80 är anledningen till att kungligheterna väntar så länge med att dela en sådant nyhet på grund av medicinska skäl.

– Det är av rent medicinska skäl, det kan hända olyckor som det alltid kan med graviditeter. Då måste man vara riktigt säker på det. Går de ut med det så fokuseras det väldigt mycket på den modern och allt som ska hända, det blir uppmärksamhet så det är skönare för de att få vara ifred, säger han till Hänt.

FOTO: TT

Annons