ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Korsord Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Sorgliga händelsen på middagen – Mette-Marit klarar sig inte själv: Tvingas få hjälp

24 okt, 2024
norska kronprinsparet på middagen i berlin
Norska kronprinsessan Mette-Marits har kämpat med hälsan i flera år – och nu är hon officiellt sjukskriven från sina kungliga uppdrag.
Nu kommer nya vittnesmål om hennes tillstånd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?Brand logo
Hur lika är Kung Carl Gustaf och Prins Carl Philip egentligen?

Norska kronprinsessan Mette-Marit, 51, har kämpat med den kroniska sjukdomen lungfibros sedan 2018. Nyligen kom dock beskedet att hon ännu en gång tvingats uppta behandlingen för ett dämpa det besvärliga tillståndet.

I dagarna meddelade därför det norska hovet att kronprinsessan nu ställer in sina åtaganden under åtminstone en vecka.

˝På grund av biverkningar av medicinerna som kronprinsessan måste ta för sin kroniska lungsjukdom är hon sjukanmäld, med en vecka som utgångspunkt. Programpunkter under perioden kommer att ställas in eller skjutas upp”, skrev de i det officiella pressmeddelandet.

Kungliga middagen i Tyskland – svenska kronprinsparet på festhumör

Men bara timmar innan beskedet kom, var hon tillsammans med sin make kronprins Haakon i Tyskland för en officiell middag med de nordiska ambassaderna. Nu kommer vittnesmål från tillställningen, som berättar om stämningen – och Mette-Marits tillstånd.

Annons

Det är norska Se og hør som pratat med Asbjørn Svarstad, en norsk journalist bott i och levererat nyheter från Tyskland i över 30 år.

– Nej, det var som det brukar. Fruktansvärt tråkigt. Men jag hade tur, och fick på ett bord med intressanta människor, så jag hade en trevlig tid, absolut, berättar han inledningsvis om middagen, och fortsätter:

– Det mest imponerande var faktiskt servicen. Det var en stab på 30-40 servitörer som arbetade otroligt effektivt tillsammans.

Andra vittnen menar dock att stämningen visst var god, och att kungligheterna skrattade och såg ut att vara roade. Däribland kronprinsessan Victoria som var där med sin prins Daniel, som ska ha synts dansa stående vid sitt bord.

från kungliga middagen
Representanter från kungahusen i hela Norden på plats i Berlin! Foto: TT/Bernd Elmenthaler

Norska kronprinsessan Mette-Marit kunde inte läsa – fick hjälp av bordsgrannen

Kronprinsessan Mette-Marit ska sitt allvarliga tillstånd till trots ha varit väldigt finklädd och sett pigg upp. Dock behövde hon hjälp vid middagen, berättar en källa. Då hon glömt sina läsglasögon hemma var det en smärre kamp för att läsa menyn. Efter ett tappert försök att utlästa texten genom att kisa, kommer bordsgrannen till assistens – och lånar ut sina!

I övrigt ska det norska kronprinsparet ha undvikit tysk press, något journalisten Asbjørn sätter sig emot.

– Ingen av era rådgivare vill att Mette-Marit ska tala i en mikrofon nu, ingen vill att det här ska bli mer uppmärksammat i Tyskland. De vet att om tysk press får chans så kommer frågan om Marius Borg Høiby att vara det första på agendan. Därför undviker de det genom att förhindra all möjlig kontakt, men jag är inte säker på om det är så klokt, säger han till Se og hør.

FOTO: TT

Annons