ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:NYTT! Spel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Svåra sjukdomsfallet i kungahuset – Victorias oro!

23 okt, 2024
Nyligen kom beskedet att kronprinsessan Mette-Marit är allvarligt sjuk och tvingas ställa in allt.
Sjukdomsfallet skakar även det svenska kungahuset och berör kronprinsessan Victoria, som är en nära vän till den norska prinsessan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Nyligen kom beskedet att kronprinsessan Mette-Marit, 51, är allvarligt sjuk och tvingas ställa in sitt åtaganden under en tid. Detta efter att Mette-Marit sedan 2018 har kämpat fram och tillbaka med den kroniska diagnosen lungfibros.

Att Mette-Marit tvingas ställa in sina åtaganden påverkar självklart den norska kungafamiljen hårt, särskilt med tanke på de många utmaningar de har stått inför under året.

Men det får även konsekvenser för det svenska kungahuset, eller iallafall för en person i den svenska kungafamiljen: kronprinsessan Victoria, 47, som är en nära vän till den norska prinsessan sedan många år tillbaka.

Annons

Kronprinsessan Victorias nära relation till Mette-Marit

Att kronprinsessan Victoria är väldigt nära vän med Mette-Marit är ingen hemlighet. Eftersom de är jämnåriga och tillhör det svenska respektive norska kungahusen, som ofta samarbetar, har de flera gemensamma intressen.

Under åren har Mette-Marit och Victoria ofta setts tillsammans på olika uppdrag. Bara nyligen de syntes de till exempel tillsammans på en middag med anledning av de nordiska ambassadernas 25-årsjubileum i Berlin, Tyskland.

Kronprinsessan Victoria med Mette-Marit i bakgrunden under de nordiska ambassadernas 25-årsjubileum. FOTO: TT

Dessutom är Victoria gudmor till Haakon och Mette-Marits dotter, tronarvingen Ingrid Alexandra, 20, och deras starka vänskap sträcker sig långt bortom det officiella.

Annons

I skrivande stund har Kronprinsessan Victoria inte ännu kommenterat Mette-Marits hälsotillstånd.

FOTO: TT

Annons