LÄS MER: Kronprinsessan Victoria Prinsessan Sofia Prinsessan Madeleine Drottning Silvia Kung Carl Gustaf Brittiska kungahuset

Svenska prinsessan vädjar om blod – känslosamma bilden med 1-årige sonen

26 sep, 2024
Prinsessan Sofie Louise Johansson Petra tog med sig sonen på en speciell tillställning i Sverige. Samtidigt vädjar hon till följarna om att fler ska bidra till att rädda liv.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly SandénBrand logo
Här dansar gravida prinsessan Sofia och kungafamiljen loss inför Molly Sandén

Den svenska Sofie Louise Johansson Petra, 37, är prinsessa av den malaysiska delstaten Kelantan och gift med kronprins Tengku Muhammad Faiz Petra, 50. Sedan deras bröllop 2019 har hon varit bosatt i Malaysia men är född i östgötska Mantorp och uppvuxen i Linköping.

Bröllopet var en storslagen tillställning i Kota Bharu, där Sofie Louise och prinsen utbytte löften inför familj, vänner och framstående gäster.

Fem år senare har mycket förändrats, men kärleken spirar fortfarande mellan prinsessan Sofie Louise och kronprins Tengku. De har dessutom fått en son, Johan, som fyllde 1 den 17 juli i år.

Svenska prinsessan vädjar om blod: "Rädda liv"

Under det senaste året har vi fått små glimtar av sonen på Sofie Louises officiella Instagram, där vi också får en bra inblick i hennes liv som prinsessa.

Annons

Nyligen delade hon en rörande bild på sin son från ett besök i Sverige, där hon uppmanade alla att bidra genom att ge blod för en god sak.

”Hade den bästa supporten Johan-sayang på Blodomloppet denna sommaren.”, skriver Sofie Louise och fortsätter:

”2024 anordnas det minst 25 lopp i 24 städer från och med Maj till September. Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. Lilla Blodomloppet, som arrangeras för barn och ungdomar upp till 12 år, växer även det i popularitet och arrangerades i år på samtliga orter med över 4 000 anmälda deltagare.”

”Varje dag går det åt blod inom sjukvården. Blod används bland annat i cancervärden, vid blodsjukdomar, förlossningar, operationer och akuta olyckor. I dag lever tusentals människor tack vare alla blodgivare. Som blodgivare hjälper du till att rädda människors liv.”, avslutar Sofie Louise sedan.

I kommentarsfältet hyllas prinsessan för sin insats som blodgivare.

"Va duktiga ni är och vilket bra jobb ni gör för andra! Heja, superbra jobbat av er!", skriver en följare.

"Så söt Johan är och en fin liten representant för en viktig fråga", skriver en annan.

...Och vi kan inte annat än att hålla med, så fint!

FOTO: Instagram

Annons