LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

1-åriga flickan är allergisk mot kramar – mamman bestört: ”Det är hjärtskärande”

21 sep, 2024
En 1,5-årig bebis drabbas av kraftiga röda utslag på hela sin kropp.
Det visar sig att hon har en ovanlig hudsjukdom – som triggas av kramar!
– Det är hjärtskärande, säger mamman.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Gissa kändisen med Perla Malmberg: ”Jag trodde pappa var otrogen”Brand logo
Gissa kändisen med Perla Malmberg: ”Jag trodde pappa var otrogen”

En mamma var minst sagt bekymrad och förvirrad när hennes tre månader gamla bebis började få massor av röda utslag på hennes rygg och bröst.

Från början sa läkarna att fläckarna var allt ifrån allergi och eksem, till födelsemärken och vattkoppor. Mamma Laura Smith, 30, försökte först ändra sin dotters Willow-Raes kost, bytte rengöringsprodukter och slutade ge hennes vissa mediciner.

Men fläckarna fortsatte att sprida sig, och det visade sig bero på en ovanlig sjukdom.

1,5-åriga dottern är allergisk mot kramar

Det var inte förrän Willow-Rae hunnit bli 1,5 år som hudläkare lyckades lista ut vad de kraftiga utslagen berodde på, rapporterar The Sun. Bebisen hade drabbats av mastocytos, en sällsynt sjukdom som orsakas av en ökad tillväxt av mastceller.

Annons

Mastceller en typ av vita blodkroppar som produceras i benmärgen och frigör histamin i blodomloppet när de upptäcker allergener, vilket orsakar en allergisk reaktion. Personer som har mastocytos riskerar också att utveckla en livshotande allergisk reaktion.

Mamma Laura har med tiden fått lära sig vad som kan trigga en uppblossning av utslag. Svettningar, viss mat, kittlande, att bli upprörd eller exalterade och till och med kramar kan trigga till utslagen!

– Jag är nervös för att ens gosa med henne eftersom det kan ge allergisk reaktion, säger mamma Laura.

Laura säger att hon hela tiden är på tårna, men att hon också vill att hennes dotter ska ha en så normal barndom som möjligt.

– Vi kramar henne fortfarande och sätter hennes känslomässiga behov över detta eftersom hon fortfarande är en bebis, men vi måste vara försiktiga så vi inte tar i henne för mycket.

Så lever familjen med dotterns ovanliga hudsjukdom

– Det är en ständig kamp. Vi vill fortfarande att hon ska ha en barndom men vi måste ändå vara uppmärksam på att små saker kan trigga henne.

Annons

Laura har också upplevt hur föräldrar tar drar bort deras barn från Willow-Rae på lekplatser, med rädsla av att hon ska vara smittsam. Hon får ofta frågan om hennes dotter har vattkoppor.

– Som mamma gör det mig ledsen. Jag vill inte att hon ska behöva växa upp med att hantera de här frågorna. Det är hjärtskärande. Om folk ställer frågor är jag väldigt öppen för att svara på dem, men de behöver inte ställa dem på ett oförskämt sätt, säger Laura.

Idag får Willow-Rae lyckligtvis ”bara” tre till fyra uppblossningar i veckan tack vare allergimedicin, till skillnad från tidigare då de kunde vara uppåt sju i veckan. Laura hoppas att hon en dag ska växa ifrån sin sjukdom.

– Vi tar en dag i taget just. Det här har påverkat alla aspekter av vårt liv, säger hon enligt The Sun.

FOTO:

Annons