LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

31-åriga dottern lever med extremt svåra sjukdomen – huvudet slutar inte växa

20 aug, 2024
Adalgisa Soares Alves
Graziely föddes med ovanliga sjukdomen och ingen trodde att hon skulle överleva.
Men hon trotsade alla odds och idag visar mamman Adalgisa Soares Alves upp dottern på sina sociala medier – något som får hennes följare att rasa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mikaela Lauréns make Peder dyker upp på röda mattan – berättar det sjuka om dotternBrand logo
Mikaela Lauréns make Peder dyker upp på röda mattan – berättar det sjuka om dottern

Adalgisa Soares Alves, 48, dotter Graziely, 31, föddes med sjukdomen hydrocephalus som också kallas ”vattenskalle”.

Sjukdomen innebär att vätska samlas i hålrummen djupt inne i hjärnan – något som ökar storleken på ventriklarna som i sin tur sätter tryck på hjärnan och får huvudet att svälla upp.

Graziely föddes med den svåra sjukdomen – har trotsat alla odds

Adalgisa insåg först att något inte stod rätt till när hon upplevde buksmärtor i samband med att hon var gravid med Graziely. Obehaget och krämporna ökade stadigt under graviditeten och Adalgisa kämpade för att ta sig upp ur sängen när hon var gravid i åttonde månaden.

När dottern sedan föddes bekräftade läkarna diagnosen och uppskattade att lilla Graziely endast skulle leva i månader på grund av vätskeansamlingen i hennes skalle.

Annons

Men trots det tragiska beskedet trotsade Graziely alla odds och idag är hon 31 år!

Under åren har Grazielys huvud tyvärr fortsatt svälla upp. Nu till en punkt där hon varken kan gå, tala eller se, trots att hon har genomgått flera operationer.

Idag behöver Graziely vård dygnet runt och mamma Adalgisa tar hand om dotterns alla behov – något som Adalgisa delar med sig på sitt Instagramkonto som i skrivande stund har över 130 tusen följare.

Följarna reagerar stark på dotterns tillstånd

Men kampen är inte bara fysisk för familjen – med ett stort följarantal har Grazielys situation dragit till sig både positiv och negativ uppmärksamhet.

Mamman Adalgisa får dagligen dras med kritik och okänsliga kommentarer angående dotterns tillstånd och många tycker att situationen är rakt av grym, då de anser att Grazeily lider.

Adalgisa förklarar att hon använder sig av sociala medier i ett försök att öka medvetenheten om hennes barns tillstånd och att hon gärna visar upp sin dotter med glädje och stolthet.

Annons

– Jag är dedikerad till Graziely och det gör mig glad att se henne väl omhändertagen, från mig och hela vår familj, förklarar Adalgisa, enligt New York Post och fortsätter:

– Jag är glad att ta hand om henne och det är givande när jag ser henne le.

”Den här kvinnan är så modig”

Men det är inte bara kritiska kommentarer som strömmar in på Adelgisas konto, det är också många som hyllar henne som mamma och hennes dedikation till sin dotter:

”Den här kvinnan är så modig att ta hand om sin dotter som hon gör. Du har all min beundran och jag sänder dig all min kärlek och böner för din dotter. Jag hoppas att livet är givande, du förtjänar det bästa”, skriver en följare.

”Välsigna denna familj och deras kärlek till varandra”, skriver en annan.

FOTO: Skärmdump Instagram

Annons