LÄS MER:Fascinerande livKrimKärlek och förhållandenBakom kulissernaHemska händelser

9-årig flicka dog täckt av löss – mamman och mormorn åtalas

11 jul, 2024
löss
Nioåriga flickan somnade in full med kryp över sin kropp.
Mamman och mormorn verkade obrydda över tillståndet och försökte få bort lössen med munskölj.
Annons
Arantxa Alvarez visar upp sanslösa vigselringen: "Så många diamanter"Brand logo
Arantxa Alvarez visar upp sanslösa vigselringen: "Så många diamanter"

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sandra Kraykovich, 38, mamman till den nioåriga flickan, har åtalats för mord. Hennes dotter avled till följd av en infektion som spreds över hela kroppen på grund av löss. Även flickans mormor Elizabeth Kraykovich har blivit åtalad på samma grunder.

I mars ringde Sandra räddningstjänsten och förklarade att hennes dotter var anemisk och hade varit sjuk sedan ett tag tillbaka. När polisen kom fram till bostaden i Arizona, USA, försökte de rädda dotterns liv utan framgång.

Nioåringens ansikte var täckt av insekter

Kort efter nioåringen dödförklarades berättade polisen att flickans ansikte hade "täckts av en stor mängd insekter". Efter ytterligare inspektion hittades även enorma mängder löss i flickans hår.

När larmcentralen hade mottagit samtalet från mamman förklarade Sandra att hennes dotter hade fått andningsvårigheter, huvudvärk, balansproblem och illamående. Senare hittades meddelanden på Sandras telefon som bekräftade att hon visste att hon behövde ta sin dotter till sjukhus:

Annons

"Omg, jag är i mitt rum och min mamma ropade på mig och frågade om jag kunde kolla till henne för att se så att hon inte dör", skrev Sandra till sin pojkvän.

Pojkvännen föreslog då att de skulle ta med flickan till sjukhuset, men Sandra valde att inte göra det.

Både mamman och mormorn visste – men ingen gjorde något

Elizabeth, flickans mormor var den som passade barnen medan Sandra arbetade och skickade ett också meddelande till mamman som bekräftar att de båda visste att flickan var sjuk.

"Hon kan inte åka till akuten med det där håret. Men det är upp till mig att ta hand om eftersom att du inte är hemma", hade Elizabeth skrivit i ett sms till Sandra.

Polisen beskrev hemmet som smutsigt och i ett allmänt tillstånd av oordning. Enligt vad flickans två äldre syskon har berättat, som också hade löss, användes munskölj under tidigare försök att bli av med lössen.

Intervjuer har utförts av detektiver, som anklagar Sandra och Elizabeth för att ha misshandlat barn. Syskonen till flickan har tagits från hemmet och Sandra är häktad mot en borgen på 50 000 dollar, motsvarande cirka 500 000 svenska kronor, enligt Daily Star.

FOTO: TT/ Skärmdump

Annons