LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Bebisen föddes med "fjärilshud" – mamman förkrossad efter läkarnas besked

27 sep, 2024
Bebisen Uzziah föddes med ett ytterst ovanligt tillstånd, hans hud var alldeles för ömtålig så de nyblivna föräldrarna fick inte ens röra sin son.
Sedan hände det mest tragiska...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”Brand logo
Alex Schulmans ekonomiska kris: “Jag har inga pengar”

Det var i somras som lilla bebisen Uzziah Bowman föddes på Leicester Royal Infirmary i Storbritannien. Men pojken föddes med ett ytterst ovanligt tillstånd; nämligen att hans hud var så ömtålig att inte ens hans föräldrar fick röra honom.

Det visade sig att han fötts med diagnosen epidermolysis bullosa (EB), en sällsynt och allvarlig hudsjukdom. Han fördes omedelbart till en kuvös och fick en andningsslang. Självklart var de nyblivna föräldrarna pappa Lee, 44, och mamma Jade, 30, totalt förkrossade.

”Du får i princip höra att ditt eget barn kommer att dö, och det finns inget du kan göra åt det.”, sa Lee till The sun.

Bebisen dog efter två veckor – sorgen är total

Det skulle nämligen visa sig att Uzziah tyvärr inte skulle överleva och faktum är att det dröjde tio dagar innan föräldrarna fick röra honom för första gången.

Annons

Två veckor senare gick han bort och sorgen var total.

Familjen Bowman fick höra att Uzziah hade junctional EB, en av de allvarligaste typerna av tillståndet, och att han med största sannolikhet inte skulle överleva. Dessutom hade de ingen aning om detta under hela graviditeten utan det var först när han föddes som allt uppdagades.

”Det var inte förrän han föddes vi hade någon aning.”, säger pappa Lee.

EB är en hudsjukdom som orsakar potentiellt dödliga blåsor som river av huden. Endast runt 5 000 människor har det i Storbritannien, och de som har det kallas "fjärilsbarn" på grund av att deras hud är lika ömtålig som fjärilsvingar.

FOTO: The sun

Annons