LÄS MER:Fascinerande livKrimKärlek och förhållandenBakom kulissernaHemska händelser

Carl-Fredrik Wachtmeister arvslös – får inte en krona av miljarderna: ”Arg, sårad, kränkt”

16 jul, 2024
Carl-Fredrik Wachtmeister skulle ärva två slott och miljontals kronor. Men en dag sparkades han plötsligt ut. Nu berättar han om arvstvisten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy NilssonBrand logo
Därför håller sig Eva Berghagen borta – nu berättar Tommy Nilsson

Sommaren 2019 fick den tilltänkte arvtagaren Carl-Fredrik Wachtmeister, 39, sparken och blev utesluten från det enorma godset Trolle Ljungby. Beslutet kom från hans 96-årige släkting, Hans-Gabriel ”HG” Trolle Wachtmeister.

Nu, snart fem år senare, väljer Carl-Fredrik Wachtmeister att för första gången tala ut om familjetvisten i en intervju med Expressen.

Carl-Fredrik Wachtmeister blev arvslös: ”Orolig”

HG hade inga egna barn men stod Carl-Fredrik, sin brors sonson, väldigt nära. Så pass att han tidigare beskrivit Carl-Fredrik som familjens stora hopp att ta över godset, som i dag är värderat till tre miljarder kronor.

Men en dag ändrades plötsligt allt.

– Jag fick ta min fru, min nyfödda bebis och min ettåring, pick och pack och flytta från vad jag blivit uppfostrad till skulle vara mitt hem och mitt yrke i resten av mitt liv, säger Carl-Fredrik.

Annons

HG skrev om sitt testamente bara några år innan han gick bort, men enligt Carl-Fredrik var han förvirrad och påverkad av andra personer.

– Eftersom jag var så orolig för att han utnyttjades så registrerade och sparade jag allt jag kunde.

Carl-Fredrik Wachtmeisters chock: ”Höll på att trilla av stolen”

Enligt journalanteckningar skrivna av läkare så hallucinerade HG och var inte korrekt orienterad. Ändå skrevs ett särskilt intyg om att greven var vid ”sunt och fullt förstånd”.

– Jag höll på att trilla av stolen. Hur man kan bevittna att en 97-åring med de uppenbara hälsoproblemen han hade, var vid sina sinnens fulla bruk, och ha rent mjöl i påsen, det kan jag inte förstå.

När Carl-Fredrik fick sparken tog istället Kirstine von Blixen Finecke hans plats i godsets styrelse. När HG:s testamente skrev om, skrevs halva Trolle Ljungby över till Kirstine och hennes make Hans von Blixen-Finecke. Det handlade om tillgångar i miljardklassen.

I samma testamente skrev HG att Carl-Fredrik inte skulle ärva någonting alls.

– Vad som gäller juridiskt återstår att se men för mig är det uppenbart. Jag försökte skydda HG från att bli utnyttjad och tvingades göra detta offentligt. Han blev så klart arg, sårad, kränkt. Men det betyder inte att det var fel att försöka skydda honom. Jag stod upp för vad jag tyckte var rätt. Det kan jag leva med.

FOTO: Jens Christian / Expressen / TT / Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT

Annons