LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Elisabeth Fritzls nya liv med 23 år yngre maken: ”Som en bror till hennes barn”

09 sep, 2024
Elisabeth Fritzls nya liv
Elisabeth Fritzl blev våldtagen av sin pappa Josef över 3 000 gånger.
I källaren på Ybbstrasse 40 födde hon sju barn, varav sex lever än idag.
Så här ser livet ut för familjen Fritzl idag – 15 år efter att de lyckades fly.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så klädde sig kändisarna på Kristallen-galan 2024Brand logo
Så klädde sig kändisarna på Kristallen-galan 2024

För 15 år sedan greps Josef Fritzl, 89, och världens nåddes av den fasansfulla berättelsen om hur han låste in sin dottern Elisabeth Fritzl, 58, i husets källare där han höll henne som sexslav.

I nästan 24 år höll han henne där och gjorde henne gravid sju gånger. Ett av barnen dog vid födseln medan de andra växte upp i fångenskap, tre av dem i källaren och de resterande tre uppe i familjens hus.

2009 dömdes Fritzl till livstids fängelse för incest, slaveri, mord, våldtäkt och olaga frihetsberövande. Han avtjänar alltså fortfarande sitt straff – men hur lever egentligen Elisabeth idag?

Elisabeth Fritzl
En bild på Elisabeth Fritzl som tonåring. REX

Familjen Fritzl har bytt namn – nya livet i ”Village X”

58-åringen lever med skyddad identitet sedan hon lyckades fly från sin pappa. Hon bor idag i en stad i Österrike, som i medierna går under namnet ”Village X”. Där bor hon inte ensam, utan med de sex barn hon fick ihop med Josef.

Annons

Elisabeth och barnen har tagit andra namn och både myndigheter samt invånarna i staden de bor i hjälps åt att värna om deras privatliv. Genom åren har vi dock fått ett par lägesrapporter som vittnar om att de mår bra.

– Alla känner till deras bakgrund, men ingen pratar om det förflutna – de har ett nytt liv och folk respekterar det, säger en person som bor granne med familjen Fritzl enligt sajten All thats interesting.

– Med tanke på vad de har gått igenom är de väldigt artiga, glada och ler mycket, uppger en annan källa.

Josef Fritzl
Josef Fritzl höll People Picture/Apa/REX

Så mår Elisabeth Fritzl idag

En restaurangägare berättar att familjen lever och frodas i sin nya hemstad.

– De kommer till min restaurang ofta och vi behandlar dem som vilka som helst. Alla i byn känner dem, säger uppgiftslämnaren.

Annons

Josef Fritzls svägerska, Christine R, förklarar att Elisabeth njuter av livet i frihet till fullo.

– Elisabeth gillar att shoppa. Hon kunde ju inte köpa kläder när hon var inlåst i 24 år. Hon älskar jeans med glitterfickor. Hon har också tagit körkort, har släktingen sagt enligt sajten.

Christine R
Josef Fritzls svägerska ”Christine R”.

Elisabeth Fritzl gift med 23 år yngre Thomas Wagner

Dottern har faktiskt lyckats hitta kärleken på nytt trots allt hon har gått igenom. Maken Thomas Wagner var en av livvakterna som fick i uppdrag att skydda henne i ”Village X”.

– Alla kunde se hur trygg hon kände sig med honom sedan dag ett, säger en person som känner paret.

JOE KLAMAR

Thomas och Elisabeth gifte sig 2019, när hon var 52 år gammal och han 29. Han kommer väldigt bra överens med hennes sex barn, som alltså är jämnåriga med mammans nya make.

Annons

– Thomas har blivit som en storebror till hennes barn, säger en källa.

Josef Fritzls barn och barnbarn – så mår de idag

Hur har det då gått för barnen som blev till i källaren? Tre av dem, Kerstin, 19, Stefan, 18 och Felix. 5, växte upp under jord. Kerstin behövde genomgå omfattande tandvård eftersom hon inte längre hade några tänder kvar.

Stefans skelett hade deformerats eftersom han var för lång för att gå upprätt i källaren. Femårige Felix föredrog att krypa framför att gå. De var såklart alla svårt traumatiserade.

De resterande tre barnen, Lisa, 16, Monika, 14, och Alexander, 12, fick en förhållandevis normal uppväxt ihop med Josef och hans fru Rosemarie Fritzl, 85.

Alla har lyckats göra enorma framsteg sedan tiden i fångenskap. Enligt All thats interesting har de startat nya liv i ”Village X” tillsammans med sin mamma, tillika syster, Elisabeth.

FOTO: TT

Annons