LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Fotomodellen Eliza dejtade fotbollsstjärnan – matades till hundar

15 okt, 2024
25-åriga Eliza Samudio var tillsammans med fotbollsspelaren Bruno Fernandes. Men efter att ha fött deras gemensamma barn blev Eliza mördad. Än idag har hennes kropp inte hittats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”Brand logo
Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”

I Netflix nya dokumentär The Case of Eliza Samudio får vi följa det otäcka fallet rörande mordet på den brasilianska modellen, 25-åriga Eliza Samudio.

Eliza började dejta fotbollsspelaren Bruno Fernandes de Souza, som var tidigare lagkapten och målvakt för fotbollsklubben CR Flamengo. Men under tiden förhållandet tog vid var Bruno gift med en annan kvinna, något Eliza inte visste om.

Eliza försökte anmäla Bruno: ”Om du berättar för polisen så dödar jag dig”

En tid senare blev Eliza gravid med deras gemensamma barn och år 2010 försvann 25-åringen ihop med barnet, som då bara var fyra månader gammal.

Strax ett år innan försvinnandet hade Eliza anmält Bruno för hans våldsamma beteende. I en arkiverad video syns Eliza berätta om Bruno:

Annons

– Då sa han: Om du berättar för polisen eller någon så dödar jag dig, din familj och dina vänner. Jag vet var de är.

Under tiden då Eliza gick ut med anklagelserna mot Bruno förnekande fotbollsspelaren att han någonsin dejtat henne. Eliza försökte ansöka om besöksförbud, men fick avslag.

– Det gjordes ett försök att framställa Eliza som en prostituerad som ville ha ett barn med en fotbollsspelare för att få underhållsbidrag, säger journalisten Denise Ribeiro i dokumentären.

Elizas kropp hittades aldrig – Brunos svar: ”Jag accepterade det”

Det visade sig vara fotbollsspelarens vän Luiz Henrique och brorson Jorge Luiz Rosa som kidnappade Eliza och barnet.

En blodig Eliza fördes till den tidigare polismannen Marcos Apreciado dos Santos hus. Hennes fyra månader gamla bebis lämnades i baksätet i bilen och Eliza själv togs in i huset där hon blev mördad. Barnet överlevde.

Enligt BBC ströps Eliza till döds och därefter styckades hennes kropp i bitar. En del matades till hundar och resten grävdes ner under betong. Kroppen hittades aldrig.

I mars 2013 dömdes Bruno för mord, kidnappning och för att ha gömt kroppen. Han satt i fängelse i 22 år och 3 månader. Totalt dömdes åtta personer i fallet. Bruno förnekade i rätten att han visste att Eliza skulle dödas.

– Jag beställde det inte, men jag accepterade det.

Bruno har erkänt att han kunde ha förhindrat mordet. Fängelsestraffet förkortades 2019, och 2020 ändrades det till skyddstillsyn.

FOTO: Marcelo Theobald / STRINGER/BRAZIL

Annons