LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Hon är världens äldsta mamma – födde tvillingdöttrar som 73-åring: ”Desperat”

16 aug, 2024
Världens äldsta mamma
The Week / Youtube
När hon var 73 år gammal födde hon tvillingar.
Men bara ett år senare dog maken till ”världens äldsta mamma” och lämnade henne ensam med barnen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månadenBrand logo
Leif GW Persson miljonlön – så mycket tjänar han i månaden

Många som fyllt 73 har redan hunnit börja planera för de sista åren i livet, men inte indiska Yerramatti Mangayamma som istället födde tvillingar vid samma ålder.

Året var 2019 när de två döttrarna kom till världen, då var hennes make fortfarande vid liv. Det skulle dock bara dröja ett år innan, Raja, 84, som han hette, gick bort i en hjärtattack, skriver The Mirror.

Blev singelmamma – vid 74 års ålder

Det innebar att då 74-åriga Yerramatti blev singelmamma och tvingades försörja sig själv och sina två tvillingdöttrar, Raja och Uma.

– Det gör mig väldigt känslosam när jag tänker på att han är borta. Han fick bara ett år med sina tjejer, men han fick åtminstone känna på glädjen i att vara pappa innan han dog, säger Yerramatti.

Att det dröjde så länge för paret att skaffa barn var inget som var självvalt. I början av deras relation försökte de på de allra flesta av vis, enligt The Mirror. De ska bland annat ha sökt expertkonsultation och provat olika typer av medicineringar utan att något hjälpte.

Annons

Deras kamp för att skaffa barn avbröts dock när Yerramatti gick in i klimakteriet redan vid 40 års ålder.

– Det var en fruktansvärd tid. Det kändes som att en dörr stängdes. Vi övervägde att adoptera, men gick aldrig igenom med det, säger Yerramatti, som gifte sig med Raja 1962 i ett arrangerat äktenskap.

IVF hjälpte henne att bli gravid: ”Jag grät av glädje”

Som om inte olyckan över att inte kunna skaffa barn var nog, berättar hon att hennes grannar började att kalla henne för ”den barnlösa kvinnan”, och till och med släktingar började att baktala henne.

Situationen plågade henne ända fram till 72 års ålder, då hon fick höra om att en yngre kvinna i 30-årsåldern som bodde i grannskapet hade fött sitt första barn via IVF.

– Jag hade aldrig hört talas om det, men kände mig desperat och ville veta mer. Hon visste hur mycket jag ville ha barn och gav mig uppgifterna till kliniken. Jag förstod att IVF skulle bli tufft, men jag ville ge det ett försök.

Kort därefter antog en av läkarna utmaningen.

– Jag grät av glädje, säger Yerramatti.

I januari 2019 kom beskedet om att IVF-behandlingen hade lyckats och att Yerramatti därav var gravid.

Nio månader senare, i september, fick ”världens äldsta mamma” äntligen sina tvillingdöttrar.

FOTO: The Week / Youtube

Annons