BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Ishockeyspelaren mördad i sitt eget hem – vännerna i chock

14 okt, 2024
AvAlva Jonsson
Den finska före detta ishockeyspelaren Janne Puhakka hittades mördad i sitt hem under söndagskvällen.
– Det var en chock, säger vännen Eetu Koivistoinen som spelar i Luleå Hockey.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Valter Skarsgård och Börje-casten hänger ut varandra – hen festade längstBrand logo
Valter Skarsgård och Börje-casten hänger ut varandra – hen festade längst

Janne Puhakka har under sin ishockeykarriär bland annat spelat i den finska klubben Esbo Blues men valde att lägga skridskorna på hyllan år 2018 efter att ha gjort ett år i den franska klubben Gap. Janne Puhakka var den första finska hockeyspelaren att komma ut som homosexuell och var gift med en 66-årig man. Paret bodde tillsammans i ett radhus i Esbo dit de flyttade för två år sedan.

Hittades död i hemmet – motivet är under utredning

Under söndagskvällen hittades Janne Puhakka död i sin bostad efter att polisen tillkallats efter ett nödsamtal från ett vittne. Den misstänkte mördaren kom då självmant ut ur huset – polisen kunde göra ett lugnt gripande.

Enligt den finska tidningen Ilta–Sanomat ska Puhakka ha skjutits till döds. Under måndagen håller polisen förhör och fortsätter brottsundersökningen, motivet till mordet är fortfarande under utredning. Janne Puhakka blev blott 29 år gammal.

Annons

Vännen om beskedet: ”En chock att lyfta luren”

Hockeyspelaren har flera bekanta finska spelare och vänner i Sverige, bland andra Antti Suomela och Eetu Koivistoinen. Till Ilta-Sanomat säger Luleå-centern Eetu Koivistoinen så här om dödsbeskedet:

– Vid klockan nio nu på morgonen jag gick för att hämta ett pulsbälte för fysträningen och tog med mig telefonen. Det var då jag märkte att det hade kommit massa meddelanden, det var en chock att lyfta luren och se meddelandena. Mina djupaste kondoleanser till de nära och kära, jag önskar dem styrka och uthållighet.

Förutom sportkarriären har han också medverkat i den finska versionen av Förrädarna och där hade han tagit sig till final. Programmet rullar just nu och finalen skulle egentligen visas nu på torsdag, men enligt Aftonbladet har produktionsbolaget meddelat att den inte kommer att sändas som planerat.

FOTO: Instagram skärmdump

Annons