LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Jessicas muskler exploderade – varningen: ”Tränade för hårt”

25 sep, 2024
AvMalin Stenberg
Jessica Johnsons trodde det rörde sig om vanlig träningsvärk – men smärtan och svullnade visade sig vara ett dödligt tillstånd.
Nu vill 25-åringen varna andra.
– Det är inte värt en sjukhusvistelse, säger hon i en video på TikTok.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Isabella Löwengrip överflödas av dyra presenter – här berättar de om prislappenBrand logo
Isabella Löwengrip överflödas av dyra presenter – här berättar de om prislappen

Efter att hon deltagit i en hård crossfit-utmaning märkte Jessica Johnson, 25, att någonting inte var som det skulle med kroppen.

Utmaningen ”The Murph Challenge” arrangerades på hennes lokala gym i North Carolina i slutet av augusti. Dagen efter vaknade 25-åringen upp med vad hon trodde var svår träningsvärk och svullna armar. Hon antog att det berodde på att det var ett tag sedan hon senaste tränat, skriver Lad Bible.

Men det skulle visa sig vara något mycket värre än träningsvärk.

Armar fortsatte att svälla upp – vilket fick henne att känna sig som Hulken. Till slut började Jessica tappa känseln i händerna och förstod att något var mycket fel och tvingades uppsöka akutsjukvården.

Drabbades av det dödliga tillståndet Rabdomyolys

Där visade det sig att hon drabbats av något som kallas Rabdomyolys – vilket är när muskelvävnaden bryts ner och frigör skadliga ämnen i blodet. Tillståndet påverkar njurarna och kan orsaka dödlig akut njursvikt.

Annons

För att sprida kunskap om tillståndet och varna andra publicerade Jessica en TikTok-video.

– Jag tänkte ’jag är här för att jag tränade för hårt och jag är ändå en av de mest vältränade personerna jag känner’. Jag blev definitivt chockad och visste inte att det här kunde hända, säger hon i videon.

En orsak till Rabdomyolys kan vara frakturer, stort tryck på kroppen, eller som i Jessica Johnsons fall – högintensiv träning.

Varningen från läkarna: ”Håll dig borta från galna träningspass”

I klippet beskriver Jessica hur läkarna främst oroade sig för hennes inre organ.

– Vid Rabdomyolys är det som att cellerna exploderar i dina muskler, säger hon.

Efter fyra dagars vård hade hon stabiliserats, och kunde skrivas ut från sjukhuset – med en varning från läkarna att hålla sig borta från ”galna träningspass”. De rekommenderade henne att hålla sig till lugnare typer av styrketräning såsom pilates och promenader, skriver Daily Mail.

– Jag har bestämt mig för att inte fortsätta träna för ”the Murph”. Det är inte värt en sjukhusvistelse till, säger hon och varnar andra för att träna för hårt.

FOTO: KENNEDY NEWS AND MEDIA

Annons