LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Kvinnan duschade med sin e-cigg – hamnade i koma i 11 dagar: "Höll på att dö”

18 sep, 2024
Jordan Brielle
Jordan Brielles nikotinberoende gjorde att hon hamnade i koma i 11 dagar.
Hade till och med med sig elcigaretten i duschen:
– Jag kände att jag höll på att dö, säger Jordan enligt Lad Bible.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"Brand logo
Leif GW Persson avslöjar anledningen bakom avhoppet från TV4: ”Plottrigt"

Jordan Brielles, 32, beroende gick för långt – efter att hon hade tagit med sig sin e-cigg i duschen fick hon nämligen spendera 11 dagar i koma, på sjukhuset i Cincinnati, Ohio.

Jordan Brielles långa nikotinberoende började i tonåren

Jordan började började röka cigaretter som ung tonåring, men bestämde sig för att byta till elcigaretter 2021. Sedan dess har hon spenderat ungefär 5000 kronor i veckan på sin vana.

Hennes beroende gick så långt att hon inte ens kunde duscha utan att ha med sig elcigaretten.

Men sjukhusbesöken började långt innan Jordan till sist hamnade i koma. En dag kände Jordan en tyngd i bröstet. Efter ett sjukhusbesök fick hon sedan reda på att hon hade lunginfektion och en hemsk hosta, som gjorde att hon fick åka till sjukhuset två eller tre gånger i veckan.

Annons

– Varje gång skickade de hem mig. Det kändes som att det låg 80 kilo sten på mitt bröst. Jag har aldrig känt mig så sjuk i hela mitt liv, säger Jordan enligt Lad Bible och fortsätter:

– Jag kunde knappt göra någonting. Ingen visste vad som egentligen var fel på mig. Jag kände att jag höll på att dö.

Hittades medvetslös i hemmet av partnern

Efter många vändor till sjukhuset berättar Jordan att hennes partner helt plötsligt hittade henne medvetslös i sängen. Hon kördes snabbt till sjukhuset och återberättar att svart slem droppade ut ur hennes näsa och mun.

På sjukhuset var doktorn tvungen att suga ut nästan två liter vätska ur hennes lungor. Det visade sig också att Jordan hade fått en mindre hjärnskada på grund av syrebristen i hjärnan.

– Det fanns minst två liter vätska i mina lungor. På sjukhuset sa de till mig att mina lungor var extremt skadade av rökning och vaping. Min kropp försökte tvinga ut vapejuicen inuti mina lungor, som var som betong, vätskan var helt svart och blodig.

Annons

Jordan Brielle uppmaning: "Tacksam för att jag lever"

I ljuset av den senaste händelsen har Jordan bestämt sig för att lämna vapen för gott. Hon uppmanar dessutom andra till att sluta för deras hälsas skull.

– Jag skulle säga till vem som helst att sluta hur som helst. Gör det för din hälsa, din familj, ditt liv, dina lungor - vad som än motiverar dig, använd den anledningen och sluta, förklarar Jordan.

– Jag skulle inte önska någon annan det jag varit med om. Jag känner mig tacksam över att jag lever, tillägger hon avslutningsvis.

Annons