BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER: Fascinerande liv Krim Kärlek och förhållanden Bakom kulisserna Hemska händelser

Maken mördade hockeyspelaren – svartsjuka uppges ligga bakom: ”Overkligt”

16 okt, 2024
Den före detta ishockeyspelaren Janne Puhakka hittades mördad i sitt hem.
Nu har Jannes make Rolf Nordmo erkänt sig ligga bakom mordet, något som chockat många.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”Brand logo
Efter rättegången i Tove-fallet: ”Jobbigaste målet jag haft”

Janne Puhakka var den första finska hockeyspelaren att komma ut som homosexuell. Nyligen hittades han död i sin bostad efter att polisen tillkallats efter ett nödsamtal från ett vittne. Enligt den finska tidningen Ilta–Sanomat sköts han till döds.

Janne var gift med 66-åriga Rolf Nordmo och paret bodde tillsammans i ett radhus i Esbo. Nu har Rolf erkänt sig ligga bakom mordet.

Enligt polisens uppgifter till finsk media var det svartsjuka som låg bakom att Janne sköts. Rolf skall i förhör ha uppgivit att motivet till att han sköt var att Janne för en tid sedan brutit upp relationen.

Annons

Rolf Nordmos nära kollega i chock: ”Overkligt”

En tidigare nära kollega till Rolf säger till Dagbladet att mordet kom som en chock för honom och omgivningen.

– Det är helt overkligt, säger han.

– Nordmo utmärkte sig som en oerhört kunnig och skicklig person, både som veterinär och vattenbrukschef. Han var mycket omtyckt, smart och inspirerande. Det är därför helt obegripligt för oss att han har begått den här gärningen som han har erkänt att ha gjort.

Enligt polisen var mordet överlagt på ett ”brutalt och grymt sätt”. Den tidigare kollegan berättar att han själv har träffat paret tillsammans.

– Han tog med honom på besök, och jag fick då intrycket av att de hade det trevligt tillsammans.

Janne Puhakka och makens liv på sociala medier

Men Rolfs tidigare kollega är inte den enda som kan ha fått en annan bild av relationen. På sociala medier brukade nämligen makarna flitigt dela videor och inlägg ihop och de har även pratat om deras relation i pressen.

Annons

På Instagram har följarna bland annat fått ta del av när Janne och Rolf varit iväg på olika resor. Även från den gångna sommaren finns en del hel inlägg från deras olika äventyr.

Men vid sommarens slut sker en drastisk förändring. Efter ett inlägg som Janne publicerat den 21 augusti 2024, syns Rolf inte längre till. Från att maken synts till på nästintill varje inlägg försvinner han helt och hållet från hockeyspelarens sociala medier.

Annons

Jannes sista inlägg publicerades en vecka innan han dog.

FOTO: Instagram / Janne Puhakka / SWNS

Annons